لیست عناوین
Toggleدر این مطلب به راهنمای خرید سپری ساختمانی می پردازیم. با آیرونید فروشنده و تامین کننده انواع سپری صنعتی و ساختمانی همراه باشید و همینطور شما می توانید برای دریافت قیمت سپری ساختمانی از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید.
سپری ساختمانی چیست؟
سپری آهنی، یکی از انواع مقاطع فولادی بوده که ظاهری شبیه به حرف T انگلیسی دارد؛ برای همین در زبان فارسی «سپری» و در انگلیسی «steel-t-bar» نامیده می شود. برای تعیین ابعاد سپری از دو اصطلاح بال و جان کمک می گیرند که نشان دهنده عرض و ارتفاع آن می باشد. به بال و جان سپری، لبه و دیواره هم می گویند.
سپری به عنوان یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد برای اجرای پروژه های مختلف شناخته می شود. این محصول که با نام پروفیل T نیز شناخته می شود، به دو شیوه کلی فابریک (نورد گرم) و پرسی (نورد سرد) تولید می گردد. برای ساخت این مقطع فولادی از جدول اشتال کمک گرفته می شود تا استانداردهای لازم رعایت شود.
سپری آهنی یک پروفایل T مثل بوده که در صنایع مختلف اعم از ساخت وساز، سقف های شیشه ای، گلخانه ها، سدسازی، ستون ها، خرپاها و … کاربرد دارد. این پروفیل در ساختمان های مدرن کاربرد گسترده دارد و بهترین جایگزین برای ساختمان هایی بوده که با مصالح سنتی مثل آجر و سیمان سروکار دارند. سپری ساختمانی آهنی از نظر ظاهری دارای بال و جان بوده و در ضخامت ها، وزن ها و طول های مختلف تولید و روانه بازار می شود. این پروفیل استاندارهای خاص خود را دارد و برای نگهداری باید به دور از رطوبت، گردوغبار و نور خورشید باشد.
قبل از اقدام به خرید سپری به این موارد توجه کنید!
سپری در ضخامت، ارتفاع و طول های مختلف تولید می شود، وزن آن هم بسته به عوامل فوق متفاوت می باشد. ارتفاع سپری ساختمانی معمولا از 20 تا 140 میلی متر قابل تولید می باشد. سپری ها در ساختمان سازی به عنوان مهارکننده، ساخت ستون و خرپا، اسکلت گلخانه، صنایع سدسازی و … کاربرد فراوانی دارد.
اولین قدم برای خرید هر محصول، شناخت اصولی آن می باشد. حال که با تعریف سپری آشنا شدیم، به معرفی انواع سپری قابل تولید، ابعاد آن، کارخانه های تولیدکننده و روش انتخاب مرجع خرید، به عنوان نکات قبل از خرید خواهیم پرداخت.
انواع سپری قابل تولید و موجود در بازار را بشناسید
شناخت انواع سپری به شما کمک می کند تفاوت سپری های موجود در بازار را بشناسید و آنچه مورد نیازتان است انتخاب کنید. انواع سپری ساختمانی از نظر روش تولید و جنس به صورت زیر دسته بندی می شود:
انواع سپری از نظر جنس
سپری ها از نظر جنس معمولا به صورت سپری فولادی، سپری فولاد پوشش دار (مانند سپری گالوانیزه)، سپری فولاد ضد زنگ (استنلس استیل) و سپری آلومینیومی تولید می شوند. اگرچه با توجه به نیازهای سازه و محیط پروژه، می توان هر کدام از سپری های فوق را انتخاب کرد، اما باید بدانید سپری موجود در بازار ایران غالبا از نوع سپری فولادی می باشد.
انواع سپری از نظر روش تولید
- سپری فابریک: برای ساخت این نوع سپری، شمش فولادی را با کمک فرآیند نورد گرم به شکل سپری در می آورند. سپری ساختمانی تولیدشده به روش فابریک، بیشترین مقاومت و کیفیت را بین روش های دیگر دارد.
- سپری پرسی: این نوع سپری، مستقیما از شمش فولادی ساخته نمی شود؛ بلکه با کمک مقاطع فولادی اولیه و فرآیند پرس و جوشکاری سپری تولید می شود.
- سپری ساخته شده از تیرآهن: بعضی موارد هم تیرآهن را به صورت طولی برش می دهند و به این صورت، دو عدد سپری ایجاد می شود.
*نکته خرید سپری: بین انواع سپری معرفی شده، سپری فابریک با استانداردهای ملی و بین المللی کاملا مطابقت داشته و از این رو خرید آن، مقاومت و کیفیت سازه تان را تضمین خواهد کرد.
انواع سپری از نظر اندازه جان و بال
سپری را می توان از از نظر نسبت اندازه جان و بال هم به سه نوع زیر تقسیم کرد:
- سپری که بال بزرگتر از جان دارد
- سپری ساختمانی که جان بزرگتر از بال دارد
- سپری با جان و بال برابر
*نکته خرید سپری: سپری های تولیدشده طبق استانداردهای بین الملی، جان و بال برابر دارند.
انواع سپری از نظر شکل ظاهری (لبه گرد و لبه تیز)
با توجه به استانداردهای بین المللی، سپری ها در دو نوع زیر قابل تولید می باشند:
- سپری ساختمانی لبه گرد
- سپری ساختمانی لبه تیز
آشنایی با ابعاد سپری قابل تولید و ابعاد موجود در بازار
ابعاد سپری ساختمانی را می توان از دو جنبه معرفی کرد؛ یکی ابعاد قابل تولید آن بوده که طبق استاندارهای بین المللی تعیین می شود و دیگری ابعاد پرتقاضا و موجود در بازار. این یعنی تنوع زیادی در انتخاب سپری مورد نیازتان خواهید داشت.
ابعاد قابل تولید سپری
ابعاد سپری ساختمانی (ارتفاع، عرض، طول و همینطور وزن آن) طبق استاندارد EN 10055 DIN تعیین شده و در جدول اشتال سپری هم از این ابعاد مورد استفاده قرار می گیرد. در این استاندارد، ابعاد سپری برای دو نوع لبه گرد و لبه تیز به صورت زیر اعلام شده است:
ابعاد سپری T لبه تیز (با جان و بال مساوی)
- ارتفاع جان و بال سپری: 20 تا 40 میلی متر
- ضخامت سپری: 3 تا 5 میلی متر (ضخامت های 3 – 3.5 – 4 – 4.5 – 5)
- طول سپری: 6 تا 12 متر
- وزن سپری: از 0.871 (برای سایز 20) تا 2.94 (برای سایز 40)
ابعاد سپری T لبه گرد (با جان و بال مساوی)
- ارتفاع جان و بال سپری: 30 تا 140 میلی متر
- ضخامت سپری ساختمانی: 2 تا 7.5 میلی متر (ضخامت های 2 – 2.5 – 3 – 3.5 – 4 – 4.5 – 5.5 – 6.5 – 7.5)
- طول سپری: 6 تا 12 متر
- وزن سپری: از 1.77 تا 31.3 کیلوگرم در واحد طول
برای این که در محاسبه وزن سپری دچار مشکل نشوید، چند مثال به عنوان نمونه بیان می کنیم:
به طور کل، وزن سپری سایز 30 (نوع لبه گرد) در کمترین ضخامت (یعنی ضخامت 2 میلی متر) برابر است با: 1.77 کیلوگرم
و وزن سپری سایز 140 (نوع لبه گرد) در بیشترین ضخامت (یعنی ضخامت 7.5 میلی متر) برابر است با: 31.3 کیلوگرم
در نتیجه:
وزن سپری ساختمانی سایز 30 با ضخامت 2 میلی متر و در طول 6 متر، 10.62 کیلوگرم می باشد.
یا وزن سپری ساختمانی سایز 140 با ضخامت 7.5 میلی متر در طول 6 متر: 187.8 کیلوگرم می باشد.
ابعاد سپری موجود در بازار
سپری هایی که در بازار وجود دارند، تنوع ابعادی کمتری داشته و بیشترین عرضه و تقاضای آن ها در ابعاد و مشخصات زیر است:
*نکته خرید سپری: در بازار، اندازه جان و بال سپری را به سانتی متر اعلام می کنند. به طور مثال، به سپری با ارتفاع 30 میلی متر، «سپری ساختمانی 3» می گویند. از این رو ابعاد موجود در بازار را با اصطلاحات بازار اعلام می کنیم.
- ارتفاع جان و بال سپری در بازار: 3 – 4 – 5 – 6 سانتی متری
- طول سپری در بازار: 6 متر
- وزن سپری: از 12 تا 32 کیلوگرم برای شاخه های 6 متری
نحوه انتخاب نوع و سایز مناسب سپری ساختمانی
اطلاع از مناسب ترین سپری با توجه به پروژه مورد نظرتان، یکی دیگر از نکات مهم قبل از خرید می باشد. در صورتی که خودتان آگاهی لازم را ندارید، بهتر است از افراد متخصص یا مهندسین سازه کمک بگیرید. همینطور می توانید برای اطمینان بیشتر، زمان سفارش هم از کارشناسان فروش این مقطع فولادی مشورت های لازم را دریافت کنید تا کمترین دغدغه را داشته باشید.
آشنایی با کارخانه های تولید کننده سپری ساختمانی
کارخانه های تولیدکننده مقاطع فولادی، پروفیل سپری را به روش نورد گرم تولید می کنند. از جمله کارخانه های تولیدکننده سپری های فابریک در کشور که توانایی تولید سپری را دارند، می توان به شرکت های زیر اشاره کرد:
- کارخانه فولاد کوهپایه
- کارخانه فولاد نیکان
- گروه صنعتی شکفته
- شرکت فولاد نورد سجاد
کارخانه های فوق، علاوه بر عرضه مستقیم، سپری های خود را از طرق مراجع معتبر هم عرضه کرده و به فروش می رسانند.
انتخاب تامین کننده معتبر
اگر قصد خرید سپری با برند خاصی را دارید، می توانید از کارخانه مورد نظر خرید کنید. اما بیشتر افراد به خاطر مزایا و تسهیلاتی که شرکت های بازرگانی فروش مقاطع فولادی در اختیار خریداران قرار می دهند، خرید از شرکت های بازرگانی را ترجیح می دهند. از جمله این مزایا می توان دسترسی به تنوع بالای سایز و ابعاد، امکان انتخاب برندهای مختلف، پیگیری همه مراحل خرید و ارسال بار توسط فروشنده، امکان پیگیری ایرادات یا مغایرت بار بعد از خرید و همینطور کاهش هزینه حمل و نقل را نام برد. برای همین، انتخاب تامین کننده باسابقه و معتبر در بازار از اهمیت زیادی برخوردار بوده و موجب اطمینان از کیفیت، اصالت و قیمت نهایی محصول خواهد شد.
نکات مهمی که حین خرید سپری اهمیت زیادی دارد
اگر همه اطلاعات و نکات قبل از خرید سپری را مطالعه کرده باشید، برای خرید آن دغدغه ای جز دریافت قیمت و تصمیم برای خرید نخواهید داشت. اما این که قیمت سپری چگونه مشخص شده، با چه عواملی دستخوش تغییر می شود و همینطور برای استعلام قیمت باید چگونه اقدام کرد، نکاتی بوده که در این قسمت از راهنمای خرید سپری بررسی می کنیم.
نحوه خرید سپری ساختمانی
اگر قصدتان برای خرید سپری قطعی است،اکنون دیگر وقت عمل کردن می باشد. با دانستن اطلاعات قبل از خرید و همینطور اطلاع از رنج قیمت آن به راحتی می توانید برای خرید این محصول اقدام کنید. کافی است مشخصات مورد نظرتان را به صورت زیر به مرجع معتبری که انتخاب کرده اید اعلام کنید:
- ارتفاع سپری (از بین سایزهای 3 – 4 -5 و 6)
- ضخامت سپری
- برند (در صورت نیاز)
- محل تخلیه
کارشناس فروش با توجه به اطلاعات اعلامی از جانب شما و همینطور ارائه مشورت های لازم در صورت نیاز، قیمت سپری را در قالب پیش فاکتور اعلام می کند. شما هم در صورت تایید، با پرداخت وجه، پیش فاکتور را تایید می کنید. همه مراحل بعدی شامل تهیه محصول، بارگیری و ارسال بار توسط شرکت فروشنده انجام خواهد شد.
*نکته خرید سپری: مطمئن شوید مرجع فروشی که انتخاب کرده اید، خدمات پس از فروش قابل قبولی ارائه دهد؛ چون در صورت بروز مشکل، مغایرت یا نیاز به مشورت، به راحتی می توانید با تامین کننده در تماس بوده و ایراد مربوطه را برطرف نمایید.
نحوه قیمت گذاری سپری ساختمانی
عواملی را که مستقیما روی قیمت سپری ساختمانی تاثیر می گذارند، می توان به صورت زیر معرفی کرد:
- نوع سپری (لبه گرد، لبه تیز – فابریک، پرسی – جنس سپری)
- ابعاد و وزن سپری
- برند یا کارخانه تولیدکننده
پارامتر تأثیرگذار دیگر بر قیمت نهایی سپری، مسافت انبار تا محل تخلیه است؛ هرچه این مسافت بیشتر باشد، هزینه حمل و نقل هم به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. برای همین بوده که شرکت های بازرگانی فروش مقاطع فولادی، به انبارهای مختلفی در سراسر کشور دسترسی داشته و سفارش هر مشتری را از نزدیک ترین انبار به محل تخلیه او ارسال می کنند.
*نکته خرید سپری: قبل از اقدام به خرید و اعلام سفارش به فروشنده، قیمت سپری را از سایت و مراجع مختلف بررسی کنید تا از رنج قیمت و نوسان آن ها اطلاع داشته باشید. قیمت روز سپری در ابعاد کاربردی را می توانید در صفحه زیر مشاهده کنید. این قیمت ها به صورت روزانه آپدیت می شوند.
نکاتی که بعد از خرید سپری باید رعایت کنید
اگر سپری را از مراجع معتبر تهیه کنید، می توانید از کیفیت خرید خود مطمئن باشید. با این حال، بهتر است موارد زیر را برای اطمینان نهایی چک کنید:
- بررسی مشخصات فاکتور: اطلاعات و مشخصات اعلام شده در فاکتور را با مشخصات باری که دریافت کرده اید تطبیق دهید. در صورت بروز مغایرت، حتما قبل از تخلیه بار سپری ساختمانی آن را به فروشنده اعلام کنید تا بتوانید در صورت نیاز آن را عودت دهید.
- کیفیت سپری: به مشخصات برند تولیدکننده (مانند پلاک بندیل یا سرتیفیکیت)، ابعاد (ضخامت سپری) و همینطور عدم وجود زنگ زدگی یا خوردگی در سپری توجه کنید. همینطور اگر سپری پوشش دار خریداری کرده اید، پوشش آن را بررسی کنید که یکنواخت و بدون زدگی باشد.
- شکل ظاهری سپری: سپری باید فاقد انحنا در طول یا خم شدگی باشد. همینطور توجه کنید هر دو بال آن صاف و در یک راستا باشند.
- ترکیب شیمایی و خواص مکانیکی: کارخانه های تولیدکننده برای محصولات تولیدی خود، گواهینامه فنی صادر می کنند که مشتری در صورت نیاز می تواند آن را زمان خرید درخواست کند. با بررسی اطلاعات فنی مندرج در این گواهینامه می توانید از مواد تشکیل دهنده و همینطور خواص مکانیکی آن مطمئن شوید.
- تطابق وزن سپری با برگه باسکول: حتما وزن اعلام شده در برگه باسکول را با وزن درج شده در فاکتور مطابقت دهید.
موارد مهم دیگر درباره سپری های ساختمانی که به شما برای خرید بهتر کمک می کند!
سپری ها در بازار ایران، معمولاً در ضخامت های 0/9 تا 2/5 میلیمتر تولید و عرضه می شوند. متداول ترین آن ۲ میلیمتر است که بیشتر در حوزه ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این شما می توانید سپری ها را در دو شکل لبه تیز و لبه گرد از بازار تهیه کنید. اندازه استاندارد آن ها عبارت است از:
- مقاطع لبه تیز ۲۰ الی ۴۰ میلیمتر
- مقاطع لبه گرد ۳۰ الی ۱۴۰ میلیمتر
قیمت گذاری سپری به صورت کیلویی است و شما می توانید آن ها را در تناژ های مختلف خریداری کنید. البته قیمت نوع فولادی با نوع آلومینیو می متفاوت است و شما باید در انتخاب آن ها دقت کنید و این نوع مقطع فولادی را متناسب با نیاز کاری خود انتخاب کنید.
متداول ترین نوع سپری برای استفاده در حوزه ساخت و ساز نوع فولادی آن است، معمولاً برای ساخت درب و پنجره ها و زیرسازی سقف کاذب از این نوع مقطع استفاده می کنند. اگر می خواهید در هزینه های خود صرفه جویی کنید، توصیه می کنیم از مراکز معتبر خرید خود را انجام دهید و سعی کنید به شکل عمده آن را سفارش دهید.
کاربرد سپری در صنایع مختلف
سپری ساختمانی از آن دسته مقاطع فولادی است که امروزه به شدت مورد توجه قرار گرفته است و در صنعت ساختمان سازی و به طور کلی در صنعت بسیار استفاده می شود. اگر دقیق تر نگاه کنیم، در دور و اطرافمان، نمونه های زیادی از کاربرد آن ها را می توانیم بیابیم. با این حال، در ادامه نمونه هایی از استفاده آن را مرور خواهیم کرد تا برای شما ملموس تر شود:
- سقف های نورگذر
- برپایی زیرسازی های فلزی
- کلاف بندی دیوارهای بنایی (وال پست)
- برای اتصال پل ها به ستون ها
- ستون و خرپا (سازه های صلب از واحدهای مثلثی شکل)
- برای ساخت انواع در و پنجره
- برای استحکام در اسکلت گلخانه ها
- در سقف های شیشه ای و ساخت سازه های فلزی
- نماکاری خشک یا خشکه چینی
- به عنوان مهارکننده در ساختمان ها
- صنعت سدسازی
- در گاردریل ها (کنار اتوبان، کنار پل و..)
- به عنوان قطعه در سقف های کاذب
تفاوت سپری و نبشی
- سپری ساختمانی و نبشی هر دو از مقاطع مهم و ارزشمند در حوزه ساخت و ساز هستند که سال های طولانی است مورد استفاده قرار می گیرند. اگرچه این دو مقطع تفاوت هایی با هم دارند، اما گاهی با هم اشتباه گرفته می شوند.
- اولین تفاوت به شکل مقطع آن ها مربوط است. سپری مقطعی شبیه به T دارد، اما مقطع نبشی شبیه به L است. علاوه بر این معمولاً ارتفاع بال های سپری در مقایسه با نبشی بیشتر است. البته این موضوع همیشه ثابت نیست و ممکن است سازنده آن را متناسب با نیاز تغییر دهد.
- تفاوت دیگر به ابعاد آن ها مربوط می شود، به طوری که مقطع سپری همواره متناسب با استانداردهای موجود تولید شده و ابعاد مشخصی دارد، اما بال های نبشی می توانند مساوی یا نامساوی باشند.
- همچنین از نظر خمش پذیری نیز این دو مقطع با یکدیگر کمی تفاوت دارند. معمولاً مقطع T شکل نسب به مقطع L شکل خمش پذیری کمتری دارد.
- از نظر اتصال نیز، معمولاً از نبشی برای مواردی که نیاز به اتصال یک طرف وجه داشته باشد استفاده می شود، در صورتی که در مقطع T شکل اینطور نیست.
خرید انواع سپری ساختمانی از تامین کننده معتبر آیرونید
هنگام خرید سپری ساختمانی به قیمت ها توجه کنید و از چند سایت استعلام بگیرید و از شرکتی معتبر خریداری نمایید که محصول مطمئن ارائه دهد مشاوران فروش خبره داشته باشد تا بتوانند شمارا به خوبی جهت خریدی موفق و راحت راهنمایی کنند. آیرونید یکی از باسابقه ترین هاست که قیمت هایی عالی و منصفانه ارایه می دهد. شما می توانید برای دریافت قیمت سپری ساختمانی از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید.
دسترسی سریع
- ثبت سفارش
- جدید ترین محصولات
- تخفیف دار ها
- جدید ترین محصولات
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
- شماره تماس021-58237
- ایمیل های ارتباطیINFO[at]IRONEED[dot]COM
- آدرس دفتر مرکزی :تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از خیابان مطهری، کوچه بینا، پلاک ۸ واحد ۶