سبد خرید
علت شکستن میلگرد

علت شکستن میلگرد

0
3 Month Ago
Estimated reading time:( words )

شکستن میلگرد یکی از مشکلات رایج و البته بسیار تأثیرگذار در عملکرد این پروفیل فولادی کاربردی می باشد. از مهم ترین دلایل شکستگی میلگرد خمکاری غیراصولی میلگرد، زنگ زدگی میلگرد و استفاده از سایز نامناسب و بدون کیفیت می باشد. روش های جلوگیری از شکست میلگرد علاوه بر حفظ کارایی و کیفیت، در صرفه جویی هزینه ها نقشی تعیین کننده دارد.

با خرید میلگرد باکیفیت کار شما به عنوان ساختمان ساز پایان نخواهد یافت. برای انجام یک پروژه موفق باید روش های کار با این محصول را هم بدانید. یکی از مهم ترین مراحل کار با این محصول، خم کردن آن است که می تواند یکی از دلایل شکنندگی میلگرد باشد؛ اما خوشبختانه شما با دانستن راه های جلوگیری از شکنندگی میلگرد و علت شکستن میلگرد می توانید از این مشکل جلوگیری کنید.

در این مطلب قصد داریم به بررسی علت شکستن میلگرد و همینطور روش های کابردی برای جلوگیری از وقوع آن بپردازیم. با ما در آیرونید تامین کننده میلگرد در ایران همراه باشید.

بیشتر بخوانید: میلگرد 16 چند کیلو است

 

شکستن میلگرد چیست؟

میلگرد یا آرماتور یکی از پروفیل های فولادی بسیار کاربردی به ویژه در صنعت ساختمان سازی و راهسازی می باشد. میلگردها یک میله فولادی با مقطع دایره ای در قطر چند میلیمتر تا چند سانتی متر می باشد. شکستن میلگیرد به معنای تقسیم شدن این میله به چند بخش کوچکتر می باشد.

شکستن میلگرد امکان دارد به دلایل متالوژیکی نظیر تردبودن ساختار و یا ضعف در بدنه میلگرد نظیر ترک خوردگی ایجاد شود. یا آنکه به دلایل مکانیکی و استفاده از روش های اجرایی نامناسب مثل خمکاری و جوشکاری غیراصولی رخ دهد.

 

انواع میلگرد از نظر مقاومت

انواعی از میلگرد در بازار آهن آلات وجود دارند که از نظر میزان استحکام و مقاومت دسته بندی می شوند. در ادامه به معرفی این میلگردها خواهیم پرداخت.

میلگرد پوششی اپوکسی راهنمای خرید میلگرد

این میلگرد از قیمت بالاتری برخوردار بوده و در مناطقی که با آب و نمک سر و کار داشته یا در معرض خطر خوردگی است، کاربرد خواهد داشت.

میلگرد گالوانیزه

این میلگرد نسبت به میلگرد کربنی مقاومت خیلی بیشتری در مقابل خوردگی دارد و به همین دلیل هم قیمت آن بالا می باشد.

میلگرد کامپوزیتی راهنمای خرید میلگرد

میلگرد کامپوزیتی به میلگردی گفته می شود که از پلیمرها و الیاف خاصی همانند کربن، شیشه و بازالت تولید شده. وزن کم، مقاومت در مقابل خوردگی و صرفه اقتصادی از مزایای این میلگرد به ­شمار می رود.

میلگرد ضد زنگ

میلگرد فولادی ضد زنگ هم به نوعی گران­ترین میلگرد در بازار ایران به حساب می آید و مقاومت خیلی زیادی در مقابل خوردگی دارد.

میلگرد اروپایی راهنمای خرید میلگرد

این میلگردها معمولا از جنس منگنز ساخته می شوند و مهم ترین ویژگی آن ها، قابلیت خم شوندگی می باشد. این محصولات برای استفاده در مناطقی که مستعد شرایط آب و هوایی بد همانند زلزله، طوفان یا گردباد می باشند مناسب نیست. اما با این حال قادر هستند مقرون به صرفه باشند.

میلگرد کربنی

این میلگرد که به میلگرد سیاه هم شناخته می شود، برای شرایط آب و هوایی مرطوب گزینه مناسبی به ­شمار می رود.

 

بررسی دلایل شکستگی میلگرد

شکستگی میلگرد امکان دارد به دلایل مختلف رخ دهد که در ادامه مهم ترین آن ها را بررسی می کنیم:

1- خمکاری غیر اصولی میلگرد

خمکاری یکی از اقدامات رایج و موردنیاز مهندسان برای استفاده از میلگرد می باشد. هم اکنون انواع میلگرد A1، A2، A3 و A4 برای استفاده در بخش های مختلف نیاز به خمکاری دارند. حال امکان دارد خمکاری بیش از حد و عدم توجه به فاکتورهایی مثل زاویه خم، باعث شکستن میلگرد شود. در آئین نامه بتن ایران، حداقل زاویه خم، بر اساس قطر، گرید و محل به کارگیری به طور دقیق ذکر شده است.

2- خوردگی و زنگ زدگی میلگرد

زنگ زدن و خوردگی را می توان مهم ترین نقطه ضعف میلگرد به شمار آورد. زنگ زدگی به علت حضور فاکتور رطوبت و اکسیژن می تواند عملکرد و کارایی میلگرد را تهدید کند. خوردگی هم با توجه به حضور عواملی نظیر مواد اسیدی یا اتمسفر خورنده رخ دهد. یکی از اصلی ترین اثرات خوردگی و زنگ زدگی میلگرد، ایجاد ترک و ضعف در بدنه می باشد. پس این عامل به راحتی می تواند باعث شکستن میلگرد شود.

3- به کارگیری از میلگرد نامناسب

میلگردها دارای انواع و گریدبندی های مختلفی می باشند. گریدهای A1، A2، A3 و A4 در ویژگی های ساختاری و کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند. به عنوان مثال میلگرد A2 اغلب برای کارهای روتین و سبک نظیر خاموت کاربرد دارد. در حالی که میلگرد A3 برای تقویت اعضای بتنی و میلگرد طولی انتخاب بهتری می باشد. لذا استفاده از میلگرد نامناسب به علت عدم تاب و تحمل شرایط امکان دارد باعث شکستگی میلگرد شود.

4- به کارگیری ابزار و تجهیزات کار نامناسب

کارهای مربوط به خمکاری، برش و جوشکاری میلگردها باید با تجهیزات و ادوات استاندارد صورت پذیرد. همینطور روش های اجرا هم باید به صورت اصولی و صحیح باشد. استفاده از ابزار فرسوده و نامناسب عامل مهمی برای آسیب به میلگرد می باشد. عدم پایداری اعضای نگهدارنده، تغییر در زاویه خم، کاهش دقت و ایجاد فشار مضاعف از موارد نتایج مهم به کارگیری ابزار و تجهیزات کار نامناسب و به دنبال آن شکست میلگرد می باشد.

5- دما و حرات زیاد از عوامل شکستن میلگرد

یکی از مواردی که می تواند باعث تضعیف ساختار میلگرد و شکستن آن شود، حرارت دهی بالای آرماتور می باشد. حرارت زیاد می تواند پیوندها و بافت ساختاری میلگرد را دچار ضعف کند. از این رو دما و حرارت زیاد را می توان از علل شکست میلگرد قلمداد کرد.

در واقع یکی از عواملی که انعطاف پذیری میلگرد را بالا می برد، گرم کردن آن است ولی باید به این نکته توجه داشت خم کردن میلگرد، خود سبب کاهش استحکام میلگرد می گردد، و حرارت دادن آن هم این موضوع را پررنگ تر می کند. به علت اینکه حرارت، سبب تغییر ساختار شیمیایی میلگرد می شود. پس حرارت دادن مکرر میلگرد، احتمال ترک خوردن و شکستن آن را بالا می برد.

6- نوع میلگرد نورد گرم یا سرد

میلگردها به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید و به فروش می رسند. میلگردهای نورد گرم تحت دمای زیاد تولید شده و قابلیت خمشی خوبی دارند. از طرفی دیگر میلگردهای نورد سرد در دمای پایین تری تولید شده و ساختار مولکولی شکننده تری دارند. از این رو احتمال شکستن میلگرد در آرماتورهای نورد سرد بیشتر می باشد.

7- عدم استفاده از میزکار مخصوص

معمولاً کارگران برای خم کردن میلگرد، از میزکار استفاده می کنند که همین موضوع سبب کاهش فشار به ستون فقرات کارگر، و افزایش تمرکز آن ها برای خم کردن میلگرد می شود.

صفحه خم کن، معمولاً روی میزکارنصب می شود. این صفحه به شکل مربع یا مستطیل تولید می شود و چند پین روی آن موجود است. پین ها برای جلوگیری از پیچیده شدن میلگرد، هنگام خم کردن آن تعبیه شده اند. به این نکته توجه داشته باشید باید فاصله بین پین ها با قطر میلگرد تناسب داشته باشد. سپس برای خم کردن میلگرد، ابتدا میلگرد را بین پین ها قرار می دهند، و با آچار مخصوص، میلگرد را با زاویه موردنظر خود، خم می کنند.

بیشتر بخوانید: معرفی میلگرد شاهرود و نکات مهم خرید

 

 

راهکارهای جلوگیری از شکستن میلگرد

حال که با اثرات و علل وقوع شکست میلگرد آشنا شدیم، احتمالاً این سوال برایتان پیش آمده که چگونه از وقوع آن جلوگیری کنیم؟ برای پاسخ به این پرسش به بررسی مهم ترین روش های کاهش احتمال شکست میلگرد می پردازیم.

  • توجه به عدم قرارگیری میلگردها در معرض شرایط خوردگی یا زنگ زدگی
  • توجه به نوع گرید میلگرد و استفاده درست از آن ها با توجه به ویژگی ها، قابلیت ها و دامنه کاربرد
  • به کارگیری از میلگردهای تولیدی به روش نورد گرم به ویژه برای بخش هایی که نیاز به خمکاری بیشتری دارند.
  • عدم استفاده از میلگردهای زنگ زده یا دارای آسیب در بدنه نظیر ترک
  • آنالیز ساختاری و شیمیایی میلگرد و اطمینان از تناسب ترکیبات سازنده
  • استفده از تجهیزات و ابزارآلات استاندارد و مناسب و همینطور نیروی کار متخصص و باتجربه
  • رعایت اصول اجرایی به ویژه در خمکاری از جمله رعایت زاویه خم و فشار وارده

بیشتر بخوانید: علت استفاده از میلگرد در بتن چیست

 

 

زنگ زدگی چطور می تواند باعث شکنندگی میلگرد شود

زنگ زدگی یکی دیگر از دلایل شکنندگی میلگرد محسوب می شود که نتیجه نوعی واکنش الکتروشیمیایی است. این واکنش شیمیایی در میلگرد به 2 صورت زیر بروز می کند:

چگونه می توانید از زنگ زدگی و شکستن میلگرد جلوگیری کرد؟

بسته به آب و هوا، اگر سازه در محلی قرار داشته باشد که به طور مداوم در معرض رطوبت باشد (به عنوان مثال، زیر پل های روی آب و داخل استخر)، ممکن است خوردگی و زنگ زدگی میلگرد رخ دهد. این موضوع می تواند منجر پیدایش به لکه های زنگ زدگی ناخوشایند شود که در صورت عدم درمان، موجب ضعیف شدن میلگرد شود. پس خوردگی میلگرد را هم جدی بگیرید. برای جلوگیری از شکنندگی میلگرد در اثر زنگ زدگی باید از خوردگی میلگرد جلوگیری کنید.

  • جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطح میلگرد
  • ایجاد پوشش کافی روی میلگرد
  • جلوگیری از تماس فولاد با اکسیژن و رطوبت هوا
  • دور نگه داشتن میلگرد از یون های کلرید
  • جلوگیری از وجود شکاف در بتن

در مواردی که رطوبت محیط زیاد باشد لازم است که از فولاد ضدزنگ برای ساخت میلگرد استفاده کرد یا پوشش های گالوانیزه روی سطوح به کار برد.

میلگرد ابهر

 

بیشتر بخوانید: چرا میلگرد گران میشود

پرکاربردترین انواع میلگرد

میلگردها در گریدهای مختلف A1، A2، A3 و A4 و در سایزهای 8 تا 36 میلیمتر تولید می شوند. از حیث اندازه میلگردهای سایز 12، میلگرد 14، میلگرد 16 و میلگرد 18 بیشترین استفاده را در ساختمان سازی و صنایع مختلف دارد.

میلگرد A3 پرکاربردترین نوع میلگرد در ساختمان سازی و صنعت می باشد. استفاده زیادی در انواع تیر و ستون بتنی و دیوار برشی به عنوان آرماتور طولی دارد. میلگرد A4 از نوع میلگردهای پرمقاومت بوده و اغلب برای کارهای سنگین و خاص استفاده می شود.

میلگرد A1 اغلب برای کارهای سبک و غیرساختمانی مثل اتصالات کاربرد دارد. این میلگردها به علت مقاومت کمتر نسبت به میلگردهای آجدار، خمکاری و جوشکاری بهتری دارند. میلگرد A2 به عنوان خاموت یا همان آرماتور عرضی استفاده زیادی دارد. از نوع آج دار محسوب شده و از شکل پذیری مناسبی برخوردار می باشد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید میلگرد

 

 

خرید میلگرد با بهترین کیفیت و قیمت

آیرونید از مراکز معتبر و قدرتمند در زمینه فروش انواع آهن آلات و میلگرد می باشد. شما علاوه بر دریافت قیمت روز میلگرد می توانید سایر پروفیل های فولادی پرکاربرد نظیر نبشی، ورق، لوله مانیسمان، لوله گالوانیزه و … را در این مجموعه مشاهده و بررسی کنید. تجربه بیش از چند دهه فعالیت و همکاری با برندهای معتبر ایرانی و خارجی از جمله مزایای با ارزش این مجموعه می باشد.

0
Leave a Comment Your email address will not be published. Required fields are marked
دسترسی سریع
آیرونید، مرکز بزرگ فروش انواع آهن آلات در ایران است که تیرآهن، میلگرد، نبشی، پروفیل، ورق، فنس و … را با بهترین کیفیت و قیمت از کارخانه های تولید کننده مطرح، تامین می کند. این مجموعه سال هاست که فعالیت حرفه ای خود را ادامه داده و توانسته رضایت افراد بسیاری را جلب کند. برای اطلاعات بیشتر و خرید آهن آلات همین حالا با ما تماس بگیرید.
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
طراحی شده در استودیو دیزاین الفبا وب
فیلترها