سبد خرید
لوله آهنی صنعتی

لوله آهنی صنعتی

0
2 روز قبل
زمان تقریبی مطالعه: ( کلمات )

گستردگی در موارد استفاده از لوله آهنی صنعتی منجر به تنوع بالای محصولات تولیدی در دسته لوله آهنی صنعتی شده. با توجه به نوع و دمای سیال و دما و فشار محیط کار می توان از لوله آهنی صنعتی مناسب استفاده کرد. اکثر این محصولات از جوش پذیری بالایی برخوردار هستند و این امر منجر به سهولت در نصب آن ها شده.

همانطور که در مطلب راهنمای خرید لوله آهنی گفتیم، لوله آهنی صنعتی در طیف گسترده ای از ضخامت ها تولید و عرضه می شود. اصلی ترین مشخصات هر نوع لوله آهنی صنعتی به قرار زیر است:

  • ضخامت (رده): ضخامت پوسته لوله هم با توجه به فشارهای داخلی و خارجی وارده به لوله، فلز مورد استفاده برای ساخت آن، پروسه تولید و پوشش های اعمال شده بر آن تعیین می شود. اختلاف قطر خارجی و قطر داخلی لوله، ضخامت آن را تعیین می کند.
  • سایز لوله: این مشخصه در واقع قطر واقعی لوله است که از قطر اسمی آن بیشتر می باشد.
  • جنس لوله: بدنه لوله می تواند از جنس فولاد کربنی، فولاد آلیاژی، فولاد زنگ نزن، چدن، مس، آلومینیوم و دیگر فلزات باشد.

روش های تولید لوله های فولادی صنعتی

امروزه حدود دو سوم از تولیدات لوله در جهان، با کمک روش های مبتنی بر جوشکاری انجام می شود. روش تولید لوله های فلزی می تواند بر خواصی مانند استحکام، ضخامت، جوش پذیری و انعطاف پذیری لوله تاثیرگذار باشد. بنابراین شناخت روش های تولید لوله و اطلاع از ویژگی های حاصل از هر کدام برای انتخابی درست، ضروری می باشد. لوله های صنعتی متداول از نظر روش تولید به دو دسته زیر قابل تقسیم هستند:

  • لوله های درزدار

ساخت لوله های درزدار با کمک شکل دهی و جوشکاری ورق های فلزی انجام می شود. با توجه به نوع فرآیند جوشکاری مورد استفاده در فرآیند ساخت، می توان روش های تولید لوله درزدار را به دو صورت با کمک فلز پرکننده و بدون استفاده از فلز پرکننده تقسیم بندی کرد اما فرآیند شکل دهی ورق فلزی هم می تواند به روش های مختلفی انجام شود. بر این اساس انواع روش تولید لوله درزدار به صورت زیر است:

  • فرم دهی در استندهای غلتکی گرد
  • فرم دهی سه ‎غلتکی
  • فرم دهی U&O
  • فرم دهی JCO
  • فرم دهی اسپیرال: ابتدایی ترین و در عین حال متداول ترین روش تولید لوله در جهان، فرم دهی اسپیرال است که خود می تواند به دو صورت یک مرحله ای و دومرحله ای انجام شود. خط جوش در این روش به صورت مارپیچ می باشد.
  • لوله های بدون درز (مانیسمان)

همان طور که از نام آن مشخص است، در تمام سطح بدنه این نوع لوله هیچ گونه درز جوشی وجود ندارد. یکنواخت و همگن بودن سطح لوله های بدون درز منجر به افزایش استحکام مکانیکی آن ها شده. پروسه تولید این لوله به صورتی است که در آن هرگونه تنش جوشی حذف شده. البته در نتیجه پیچیده بودن فرآیند تولید لوله بدون درز، قیمت این محصولات به نسبت لوله درزدار بالاتر می باشد.

در مواردی که لوله حامل سیالی خورنده و مخرب است، یا دما و فشار کاری به صورتی باشد که نیاز به توجه ویژه در سیستم پایپینگ باشد، از لوله بدون درز به کار می رود. قیمت لوله مانیسمان، با توجه به شیوه ساخت متفاوت آن، با نرخ سایر لوله ها فرق می کند. ساخت لوله مانیسمان به یکی از شیوه های زیر انجام می شود:

  1. روش سنبه کاری چرخشی: در این روش با کمک یک سنبه، شمش فولادی حرارت دیده، توخالی شده و با کمک فرآیندهای کشش سرد و نورد به محصول نهایی تبدیل می شود.
  2. روش ریخته گری گریز از مرکز: در این روش مواد مذاب به درون قالبی که با سرعت زیاد در حال چرخش باشد، ریخته می شود. اغلب لوله های مانیسمان تولید شده به این روش دارای ضخامت بالا و طول کوتاهی هستند.
  3. روش ریخته گری پاششی: در این روش که کاربرد کمتری دارد، مواد مذاب درون محفظه حاوی نیتروژن قرار می گیرد. میله ای با قطری برابر با قطر داخلی لوله نهایی در مرکز این محفظه قرار می گیرد و مذاب بر آن پاشیده می شود. ضخامت لوله تولیدی در این روش به آسانی قابل کنترل می باشد.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتر دارید، مطلب تفاوت لوله درزدار و بدون درز را هم بخوانید.

کاربردهای لوله آهنی صنعتی

در میان انواع مختلف لوله آهنی صنعتی، لوله های فولادی در صنایع گوناگون کاربرد فراوانی دارند. در صنعت آب و فاضلاب برای انتقال سیالات از لوله هایی به کار می رود که در ارتباط مداوم با آب و مواد خورنده، دچار آسیب و زنگ زدگی نشوند و همینطور قادر به تحمل فشارهای بالا باشند.

لوله آهنی صنعتی زنگ نزن برای این کاربرد انتخابی مناسب می باشد. استفاده از این محصول در پروژه های لوله کشی آب و فاضلاب، به سبب طول عمر بالایی که دارد، بسیار مقرون به صرفه می باشد. علاوه بر صنعت آب و فاضلاب، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بسیار وابسته به لوله های صنعتی هستند.

استفاده از انواع لوله فولادی کربنی می تواند تاسیسات لوله کشی این صنعت را در مقابل دماهای بسیار بالا و بسیار پایین مقاوم کند. لوله های بدون درز به سبب نداشتن احتمال نشت و آسیب، انتخاب ایمن تری برای مصارف صنعت نفت و گاز و پتروشیمی محسوب می شود.

لوله های فولادی در صنعت ساخت و ساز هم کاربرد ویژه ای دارند. به این صورت که لوله آهنی صنعتی در ساختمان های بلند، برای شمع بندی و افزایش مقاومت پی قبل از عملیات پی ریزی به عمق زمین هدایت می شود. لوله های فولادی حتی در صنعت برق هم کاربرد مهمی دارند.

در نیروگاه ها و بخش انرژی صنعت برق، از لوله های فولادی در ساخت مبدل های حرارتی به کار می رود. وظیفه این لوله ها، تبادل گرما و خنک سازی مداربسته تجهیزات الکتریکی می باشد. لوله آهنی صنعتی بدون درز به سبب تحمل فشار بالا، در لوله های فشار سیستم لوله کشی و دیگ بخار کشتی ها به کار می رود.

لوله آهنی صنعتی همینطور در سیستم ترمز هیدرولیکی هم کاربرد دارد. در راکتورهای صنایع هسته ای هم از لوله های فولادی برای خنک سازی تجهیزات، توسط انتقال آب دریا به کار می رود.

زیرا این لوله ها در برابر محیط خورنده آب دریا مقاوم هستند. لوله های صنعتی دیگر شامل لوله چدنی، مسی، سربی و برنجی هم در صنایع گوناگون کاربردهای ویژه ای دارند. برای مثال از لوله چدنی برای انتقال آب و فاضلابی که فشار کمی داشته باشد، به کار می رود.

قیمت لوله مسی هم با نوسانات بازار فولاد تغییر می کند. لوله های مسی که از قابلیت انتقال حرارت بالایی برخوردار هستند، برای انتقال سوخت، روغن موتور و سیستم های تهویه به کار می رود. برای انتقال مواد خورنده، اسیدی و شیمیایی از لوله های سربی به کار می رود.

لوله های آلومینیومی هم برای انتقال سوخت و روغن موتور هواپیما به کار می رود. این محصول همینطور در انتقال مواد شیمیایی حاوی گاز کلروآمونیاک و انورید سولفور به کار می رود.

تولید کنندگان برتر لوله در ایران

ایران، یکی از کشورهای معتبر در تولید و توزیع انواع لوله ها برای مصارف مختلف می باشد. کارخانه های تولید کننده انواع لوله در ایران به دلیل وجود منابع معدنی غنی و توان تولیدی قدرتمند، از جمله مهم ترین تامین کنندگان لوله در منطقه هستند.

این کارخانه ها توانسته اند با تکنولوژی های پیشرفته و استفاده از استانداردهای جهانی در تولید لوله های با کیفیت و مطابق با نیازهای مشتریان خود، جایگاه معتبری در بازار جهانی به خصوص در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، انرژی، ساختمان و سایر صنایع به خود اختصاص دهند.

کارخانه های تولید کننده لوله در ایران معمولا از جنس های متنوعی از لوله ها مانند لوله های فولادی درزدار و بدون درز، لوله های پلی اتیلن (PE)، لوله های مس، لوله های استنلس استیل و سایر انواع استفاده می کنند. این کارخانه ها تولیدات خود را با توجه به نیازهای بازار داخلی و خارجی تنظیم و مطابق با استانداردهای معتبر جهانی ارائه می دهند.

همینطور ارتباط نزدیک کارخانه های تولید کننده لوله با صنایع مختلف از جمله صنعت نفت و گاز، پتروشیمی، ساختمان و صنایع آب و برق، باعث می شود تا محصولات ایران در بازار جهانی با استقبال خوبی مواجه شوند. این کارخانه ها به عنوان منابع اصلی تامین لوله ها برای پروژه های مهم در داخل و خارج از کشور شناخته می شوند و در توسعه صنایع مختلف نقش مهمی ایفا می کنند.

قیمت لوله آهنی صنعتی

مهم ترین فاکتور هنگام خرید لوله آهنی صنعتی بدون شک برای بسیاری از خریداران قیمت لوله آهنی صنعتی می باشد. این قیمت به عوامل بسیاری بستگی دارد و در متنی مانند این مطلب نمی توان به تمام آن ها اشاره کرد.

با این حال بعضی از مهم ترین این عوامل عبارت هستند از سایز لوله، ضخامت و در نتیجه آن وزن لوله، برند و کارخانه ای که لوله را تولید می کند، کیفیت مواد اولیه به کار رفته در طراحی و تولید لوله و همینطور وضعیت بازار فولاد و وضعیت ارز در کشور و موارد دیگری که در تعیین قیمت این محصول موثر هستند.

به عنوان مثال می توان به این مسئله اشاره کرد که فولاد مبارکه یکی از بهترین تولیدکنندگان ورق فولادی است و در نتیجه لوله آهنی صنعتی ای که با آن ورق ساخته می شود بدون شک کیفیت بالاتری دارد که در نتیجه منجر به بالاتر رفتن قیمت آن می شود.

یا مثلا اگر ضخامت یک لوله را در نظر بگیریم، هر چه این ضخامت بالاتر برود، قیمت نهایی لوله هم بالاتر می رود و در عوض لوله می تواند مواد را با اطمینان خاطر بیشتری نگهداری کند و انتقال دهد.

با این حال به این نکته توجه داشته باشید که بالا بودن قیمت لزوما به این معنی نیست که گران ترین لوله آهنی صنعتی مناسب خرید برای شما می باشد. هر لوله آهنی صنعتی در هر بازه ای از قیمت که قرار داشته باشد برای کاربرد خاصی طراحی و تولید شده است و در نتیجه مناسب بعضی مشتریان می باشد.

به عنوان مثال بعضی از لوله های فولادی که مناسب آب رسانی هستند، در صورتی که بعضی دیگر از لوله های فولادی برای انتقال و یا نگهداری گاز و نفت و … طراحی و تولید می شوند. بدون شک قیمت بین این لوله ها متفاوت خواهد بود و خواص هر یک هم از یکدیگر هم متمایز هستند.

 

نحوه خرید انواع لوله های فولادی

برای خرید لوله فولادی باید از طریق سایت های قابل اعتماد اقدام کنید تا مطمئن باشید کالای دریافتی از کیفیت بالا برخوردار می باشد. آیرونید سال ها تجربه امکان خرید لوله فولادی در همه سایزها به صورت خرده و عمده را فراهم کرده. برای استفاده از خدمات این مجموعه و خرید بهترین لوله های فلزی کافیست از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در وب سایت با ما تماس حاصل فرمایید.

0
دیدگاه شما آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند
دسترسی سریع
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
طراحی شده در استودیو دیزاین الفبا وب
فیلترها
دسترسی
رتبه بندی
افزودن به کارت
توضیحات