سبد خرید
میلگرد بستر چیست؟

میلگرد بستر چیست؟

0
2 ماه قبل
زمان تقریبی مطالعه: ( کلمات )

میلگرد بستر یک المان فولادی است که از مفتول های آجدار به هم بافته شده تشکیل می شود و به طور افقی یا عمودی در بین ردیف های بلوک های ساختمانی قرار می گیرد. این المان با ایجاد یک شبکه مستحکم، مقاومت و پایداری سازه را در برابر نیروهای جانبی مانند زلزله و باد افزایش می دهد.

قیمت میلگرد بستر

قیمت میلگرد بستر با توجه به استاندارد و اندازه آن تعیین می شود، برای دریافت اطلاعات بیشتر و قیمت روز میلگرد بستر تماس بگیرید. (راه های ارتباط با ما در همین سایت درج شده است)

چرا باید از میلگرد بستر استفاده کرد؟

باتوجه به جزئیات فنی و علمی، می توان به یک تحلیل دقیق تر و عمیق تر از عللی که سبب کاهش مقاومت سازه های آجری، بلوکی و سفالی در مقابل زلزله می شود، دست پیدا کرد. با در نظر گرفتن این نکته که میلگرد بستر، می تواند با کمک فناوری جوشکاری مقاومتی تولید شود و در برابر فشارهای احتمالی زلزله قابل تحمل باشد، به عنوان معماران و مهندسان حرفه ای، در طراحی ساختمان های مقاوم در برابر زلزله و طوفان های شدید، از آن بهره مند شد.

با کمک این فناوری جدید، امکان طراحی و اجرای ساختمان های مقاوم در برابر بلایای طبیعی بیشتر از همیشه پدیدار شده. به کمک این روش های بهینه سازی، می توان تلاش کرد تا ساختمان های امن تری طراحی و اجرا کرد.

تاریخچه استفاده و کاربرد میلگرد بستر

یکی از سوالات مهمی که همواره افراد در مورد مصالح مختلف می پرسند، تاریخچه استفاده از این مصالح است. به منظور پاسخ به این سوال باید گفت که بررسی منابع بین المللی نشان می دهد که تاریخچه استفاده از میلگرد بستر به 1813 میلادی باز می شود و در اروپا برای اولین بار شاهد استفاده از میلگرد بستر بودیم.
از سوی دیگر نکته مهمی که باید بدانید این است که استفاده از میلگرد بستر در حدود هفتاد سال پیش آیین نامه مشخص و بین المللی پیدا کرد.

در ابتدا کشور آمریکا برای استفاده از میلگرد بستر اقدام به ایجاد آیین نامه کرد. همچنین در حال حاضر نیز در کشورهای اروپایی و کشورهایی چون استرالیا، هند، کانادا، نیوزلند و… شاهد آیین نامه ملی برای استفاده از آن هستیم.

کاربرد میلگرد بستر

جهت افزایش مقاومت و دوام دیوارها، استفاده از میلگردهای بستر از اهمیت بالایی برخوردار است. آن ها با ویژگی های منحصر به فرد خود، نقش مهمی در تقویت و پایدارسازی سازه ها ایفا می کنند؛ از جمله مهم ترین کاربردهای این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت و افزایش استحکام سازه ها در برابر نیروهای خارج از صفحه (عمود بر صفحه): آرماتور بستر باعث می شود دیوارها در برابر نیروهای عمودی وارد بر سطح خود، مانند باد و زلزله، مقاومت بیشتری داشته باشند و از خم شدن یا شکستگی جلوگیری کنند.
  • افزایش میزان مقاومت برشی داخل صفحه دیوار: با کمک این قطعه، دیوارها توانایی بیشتری در مقابله با نیروهای برشی در داخل صفحه دیوار خواهند داشت. این نیروها معمولاً از طریق وزن سازه و دیگر بارهای استاتیکی به دیوارها وارد می شوند.
  • افزایش پایداری و شکل پذیری خمش خارج از صفحه دیوار: این نوع مصالح به دیوارها امکان می دهد که در برابر خمش های خارج صفحه، انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند و بدون شکستگی یا ترک خوردگی به شکل اولیه خود بازگردند.
  • بهبود مقاومت خمشی در دیوارهایی با کارکرد دو طرفه یا دیوارهای مجهز به بازشو: دیوارهایی که نیاز به تحمل بارهای خمشی دوطرفه دارند یا دارای بازشوهایی مانند در و پنجره می باشند، مقاومت بیشتری در برابر این بارها نشان می دهند.
  • کنترل عرض و فاصله ترک ها در اثر جمع شدگی و تغییرشکل های حرارتی: میلگردهای بستر به کاهش عرض و فاصله ترک های ناشی از تغییرات دما و جمع شدگی بتن کمک می کنند که این امر برای حفظ یکپارچگی و زیبایی سازه عالی است.
  • جهت اتصال دیوار اطراف به نماهایی از جنس آجر یا سنگ: این قطعه به عنوان یک اتصال قوی بین دیوارها و نماهای آجری یا سنگی عمل می کند تا سازه از پایداری بیشتری بهره ببرد.

میلگردهای بستر به صورت مستقیم در افزایش مقاومت خمشی خارج از صفحه دیوارهای متقاطع تاثیرگذار نیستند؛ اما با بهبود عملکرد داخل صفحه دیوار و کاهش ترک های محتمل، به طور غیر مستقیم باعث بهبود عملکرد خمشی خارج از صفحه دیوارهای دهانه قائم می شوند.

میلگرد بستر در وال پست

امروزه حتی کاربرد میلگرد بستر در وال پست نیز به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرده است و پیش بینی می شود با افزایش سطح استانداردها ساختمان های بیشتری با این تکنیک به بهره برداری برسند.

بیشتر بخوانید: وال پست منقطع

انواع میلگرد بستر

انواع میلگرد بستر بر اساس شکل هندسی و کاربرد آن ها وجود دارد:

  1. میلگرد بستر نردبانی
  2. میلگرد بستر خرپایی

میلگرد بستر نردبانی، از دو میلگرد بلند موازی که معمولاً از جنس گالوانیزه یا ضد زنگ می باشند، تشکیل شده. میلگردهای نازک تر با جوشکاری مقاومتی، به صورت عمود بر این دو میلگرد بلند قرار می گیرند و ظاهری شبیه به نردبان ایجاد می کنند.

میلگرد بستر خرپایی، از همان متریال نوع نردبانی ساخته می شود با این تفاوت که میلگردی به شکل زیگزاگ، با فرآیند جوش مقاومتی به صورت مورب بین این دو میلگرد بلند قرار می گیرد و ظاهری شبیه به خرپا ایجاد می کند. میلگردهای خرپایی به صورت افقی یا عمودی در بین ردیف های بلوک های ساختمانی قرار می گیرند.

میلگرد بستر چه ویژگی هایی دارد؟

میلگرد بستر می تواند از جنس فولاد زنگ نزن یا فولاد کربنی گالوانیزه باشد. حداقل قطر مفتول ها چهار میلی متر و حداکثر قطر آن ها برابر با نصف ضخامت ملات است.
لازم به ذکر است که ضخامت ملات نباید بیش از 16 میلی متر باشد، زیرا حداکثر قطر ممکن برای مفتول ها 8 میلی متر است. البته در اغلب موارد، ضخامت ملات 10 میلی متر بوده و مفتول هایی به قطر 4 میلی متر تا 5/4 میلی متر به کار می رود.

در مورد بلوک های AAC با نوار نازک کمتر از 3 میلی متر، سطح مقطع مفتول میلگرد بستر ممکن است به صورت کتابی باشد؛ بنابراین، سیم به طور کامل در یک ملات نازک قرار می گیرد. همچنین فولاد مورد استفاده برای ساخت مفتول ها به حداقل تنش تسلیم 450 مگاپاسکال و حداقل تنش نهایی 550 مگاپاسکال نیاز دارد.

برای جلوگیری از زنگ زدگی میلگرد بستر، باید گالوانیزه یا روکش اپوکسی به کار رود، در غیر این صورت در ساخت میلگرد بستر لازم است از میلگرد استیل استفاده کرد. جهت بهبود اتصال میلگرد و ملات، مفتول های طولی میلگرد بستر باید آجدار باشند. مفتول میانی نیز که دو سیم طولی را به هم متصل می کند، به شکل ساده و با سطح صاف است.

  • مقاومت بالا در برابر فرسایش و ساییدگی
  • قابلیت ضدزنگ زدگی و مقاومت در برابر اکسید شدن
  • قابلیت استفاده در محیط های مرطوب
  • دارای قطر سطح مقطع استاندارد به اندازه 4 میلی متر
  • قرار گرفتن در دسته میلگرد های آجدار و ایجاد چسبندگی بالا با بتن
  • استفاده از مواد اولیه سبک و اقتصادی مفتول در ساخت آن

ضوابط اجرای میلگرد بستر

به منظور استفاده بهینه از این نوع میلگرد در سازه، ضوابطی برای نصب و اجرای آن بر اساس استاندارد های بین المللی مقرر شده. به کارگیری این ضوابط موجب شده تا میلگرد بستر، بتواند عملکرد مناسبی در برابر نیرو های کششی خارجی وارده به سازه داشته باشد و میزان وارد شدن آسیب و خسارت به ساختمان را به حداقل برساند.

بدنه آجدار

یکی از مواردی که موجب شده تا میلگرد بستر کارایی مناسب را داشته باشد، میزان چسبندگی آن به سایر مواد مورد استفاده در ساختمان سازی مانند ملات است. به همین دلیل شکل بدنه آن، به صورت آجدار در نظر گرفته می شود تا تماس مناسب را ایجاد کند.

 پوشش میلگرد

پوشش سطحی این نوع میلگرد، به دلیل ایجاد مقاومت در برابر زنگ زدگی و قابلیت استفاده در محیط های مرطوب، از نوع گالوانیزه است.

اندازه سطح مقطع

اولین و مهم ترین مقرراتی که از سوی سازمان استانداردسازی کشور آمریکا، در به کارگیری میلگردهای بستر وضع شده، اندازه سطح مقطع آن است. این نوع میلگرد باید قطری به اندازه 4 میلی متر و عرض 5 یا 11 سانتی متر داشته باشد.

تعداد میلگرد مورد استفاده

تعداد آرماتور مورد نیاز بستر، به ارتفاع و نقش دیوار در سازه بستگی دارد. طبق استاندارد بین المللی برای هر 40 سانتی متر ارتفاع یک میلگرد بستر نیاز است. چنانچه دیوار در تحمل بار، نقش به سزایی داشته باشد باید تعداد بیشتری از میلگرد را استفاده کرد.

فاصله میلگرد بستر

فاصله میلگرد بستر در دیوارها و سازه های بتنی، به طور کلی به دو شکل افقی و عمودی تقسیم می شود. فاصله افقی میلگرد بستر، در جهت عرض دیوار (معمولا بین 5.5 تا 15 سانتی متر) و فاصله عمودی آن در جهت ارتفاع دیوار (معمولاً بین 40 تا 60 سانتی متر) است. در نهایت فاصله میلگرد بستر، باید توسط مهندس طراح سازه تعیین شود.

رعایت استاندارد تولید محصول

ضوابط میلگرد بستر علاوه بر شیوه های اجرایی و نصب آن به عوامل مهم دیگری نیز بستگی دارد. رعایت استاندارد تولید میلگرد در کارخانه یکی از پارامتر های مهم در قوانین نصب آن به شمار می رود.

طریقه نصب

یکی از ضوابط میلگرد بستر، طریقه نصب آن است. میلگرد موردنظر پس از جایگذاری با ملات به ارتفاع حداقل 1.5 سانتی متر پوشانده می شود. بولت یا تفنگ مخصوص، ابزاری است که برای نصب این آرماتور نیاز است.

نحوه اجرای میلگرد بستر

یکی از کاربرد های گسترده این نوع میلگرد، درگیر کردن دیوار با اسکلت سازه به منظور مقاوم سازی بیشتر در برابر حوادث است. همانطور که می دانید آرماتور بستر، در دو نوع افقی و عمودی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه اجرا و نصب آن به صورت تیر و ستون است. از جمله روش های اجرای میلگرد بستر عبارتند از:

  • ایجاد اتصال بین دیوار و ستون
  • مهار دیوار از طریق به کارگیری میلگرد در کف
  • مهار دیوار از طریق استفاده میلگرد در ستون
  • مهار دیوار به دیوارهای برشی با عبور میلگرد از آنها
  • نصب میلگرد به منظور ایجاد پناه در پشت بام ساختمان
  • نصب آرماتور با انکر بولت و نبشی کشی

اجرای میلگرد بستر فرآیندی حساس و دقیق است که باید با ظرافت و مطابق با استانداردهای تعیین شده انجام گیرد. در جدول زیر، مراحل اجرای میلگرد بستر را توضیح داده ایم.

وزن میلگرد بستر و فرمول محاسبه آن

دو روش برای این محاسبه وجود دارد که شامل روش قدیمی و روش جدید است. روش قدیمی بر اساس حجم و چگالی میلگرد و روش جدید با کمک سایز میلگرد انجام می شود.

  • فرمول روش قدیمی: وزن میلگرد بستر= شعاع میلگرد (میلیمتر) × شعاع میلگرد (میلیمتر) × 3.14 × 7.86 (گرم بر سانتی متر مکعب) × طول (متر) / 1000
  • فرمول روش جدید: وزن هر متر میلگرد بستر (کیلوگرم) = سایز میلگرد (میلیمتر) × سایز میلگرد (میلیمتر) / 162

استفاده از این فرمول ها کمک می کند تا وزن دقیق میلگرد بستر محاسبه شده و در تعیین هزینه نهایی پروژه و میزان بار وارده به سازه کمک شود. وزن میلگرد بستر شامل وزن تمامی اجزای آرماتور بستر مانند میلگردهای آجدار کناری و مفتول میانی است. محاسبه این وزن در طراحی سازه های ساختمانی اهمیت دارد تا وزن کلی ساختمان به حداقل برسد و مقاومت آن در برابر فشارهای محیطی افزایش یابد.

هرچند آرماتورهای بستر نسبت به دیگر مصالح ساختمانی وزن کمتری دارند، اما در تعداد بالا وزن قابل توجهی به سازه اعمال می کنند. علاوه بر محاسبات سازه ای، وزن میلگرد بر قیمت میلگرد است و محاسبه دقیق آن برای تعیین هزینه های پروژه اهمیت دارد.

میلگرد بستر یکی از پرکاربردترین مصالح مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی است که با هدف افزایش مقاومت و تقویت دیوار های آجری و سفالی به کار رفته در سازه، نصب و اجرا می شود. به منظور ایجاد مقاومت و استحکام در دیوار ها و بهره برداری بیشتر، باید ضوابط میلگرد بستر را رعایت کرد. این مقررات از طریق سازمان استانداردسازی کشور آمریکا تعیین شده.

نحوه طراحی میلگرد بستر در دیوار – میلگرد بستر آیین نامه 2800

مقدار مصرف دقیق میلگرد بستر در پیوست 6 آیین نامه 2800 (ویرایش 4) معین نشده و صرفاً به حداکثر فاصله یک متری 2 میلگرد بستر در ارتفاع حداقل سطح مقطع 0.0003 سطح مقطع موثر دیوار در برش خارج از صفحه بسنده شده.

لیکن در دو روش در آیین نامه ACI 530 به عنوان مخذ اصلی برشمرده شده که در روش اول به صورت عمومی استفاده از میلگرد بستر در ارتفاع با فاصله 40 سانتی متری از هم و به عبارتی یک رج در میان تجویز شده و در روش دوم دیدگاه محاسباتی توسط نرم افزار خاص میلگرد بستر بسط داده شده که به صورت آنلاین در سایت شرکت فراسازان آویژه در دسترس است.

البته در آیین نامه ACI 530 به واسطه شرایطی معین سطح مقطع 0.0007 سطح مقطع موثر دیوار در برش خارج از صفحه نیز مورد اشاره قرار گرفته است که بهترین روش آن دیدگاه محاسباتی طبق آیین نامه ACI 530 آمریکا و ضابطه شماره 729 سازمان برنامه و بودجه کشور است که با ورود اطلاعات مشخصات مصالح شرایط تکیه گاهی مشخصات دیوار شرایط لرزه خیزی منطقه و پارامترهای مرتبط با نیروی زلزله به نرم افزار خروجی طراحی میلگرد بستر در دسترس قرار خواهد گرفت.

نحوه اجرای میلگرد بستر در دیوار

میلگرد بستر از یک جفت مفتول فولادی آجدار به ضخامت 4 میلی متر و طول 3 متر تولید می شود که مفتول های عرضی به صورت نردبانی و خرپایی به آن دو متصل شده اند که در مناطق لرزه خیز توصیه می شود که از مفتول عرض خرپایی استفاده شود عرض میلگرد بستر متناسب با عرض بلوک انتخاب می شود.

به گونه ای که میلگرد بستر با عرض 5.5 سانتی متر برای بلوک 10 سانتی متر میلگرد بستر با عرض 11 سانتی متر برای بلوک 15 سانتی متر و میلگرد بستر با عرض 15 سانتی متر برای بلوک 20 سانتی متر مناسب است دلیل عرض انتخابی مطابق با ضابطه 729 سازمان برنامه و بودجه کشور سهولت قرار دادن میلگرد بستر و فراهم شدن پوشش لازم است به گونه ای که عرض میلگرد بستر 3 سانتی متر حداقل از ضخامت دیوار کمتر باشد.

فواصل اجرایی میلگردهای بستر در ارتفاع دیوار از طریق محاسبات معین می شود اما به روش تجویزی مطابق ضابطه 729 سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر فاصله میلگرد های بستر بیشینه 45 سانتی متر و یک ردیف در میان رج ها است اگر طول دیوار بیش از طول میلگرد بستر باشد باید از همپوشانی 2 میلگرد بستر استفاده نمود که حداقل طول همپوشانی مطابق آیین نامه های مربوطه 75 برابر قطر مفتول یا به عبارتی 30 سانتی متر است.

آجدار بودن مفتول های فولادی چسبندگی ملات و فولاد را تامین مینماید میلگرد بستر لازم است از نوع گالوانیزه باشد تا مقاومت خوبی در برابر رطوبت و زنگ زدگی را ایجاد نماید پوشش میلگرد بستر توسط مناطق بستر تامین می شود.

که حداقل باید 1 سانتی متر ضخامت داشته باشد و اگر در معرض رطوبت یا هوای خاک قرار دارد ضخامت حداقل 1.5 سانتی متر افزایش یابد حداکثر قطر مفتول می تواند تا نصف ضخامت ملات باشد به چندین روش می توان میلگرد بستر را در ملات کارگزاری نمود.

یکی آنکه ابتدا قبل از پخش ملات میلگرد بستر برابر روی بلوک در آن رج مورد نظر گذارده سپس ملات بر روی آن پخش شود که در این حالت به سبک نا منظمی سطح بلوک ها ملات اطراف میلگرد بستر را احاطه نموده و پیوند ملات و با مفتول به صورت مطلوب در قرار می شود در روش دیگر می توان لایه نازکی از ملات را بر روی رج پخش نمود.

سپس شاخه میلگرد بسته بر روی آن گذاشته و در نهایت لایه نازک دیگری را بر روی میلگرد بستر کارگزاری شده اجرا نمود به گونه ای که میلگرد بستر در میانه ضخامت ملات قرار گیرد اما به دلیل اینکه لایه های نازک آب خود را به سرعت از دست می دهند چسبندگی مطلوب بین مفتول و ملات برقرار نمی شود.

اما روش اول مناسب تر و بهتر است در هر صورت از فشار میلگرد بستر جهت دفن آن در ملات باید پرهیز شود به همین ترتیب شاخه های میلگرد بستر در ارتفاع دیوار طبق فواصل محاسباتی کارگزاری می شود. جهت اتصال میلگرد بستر به ستون ها و تکیه گاه ها از گیر و قلاب استفاده می شود البته قبل از اجرای دیوار و شاخه های میلگرد بستر در داخل رج های آن باید گیره و قلاب بر روی تکیه گاه ها اجرا شود.

در سازه های بتنی در محل دیوار خط نصب بر روی ستون را با تراز معین می کنیم و محل گیره ها را بر اساس فاصله افقی به دست آمده گیره ها از محاسبات بر روی خط نصب علامت گذاری می کنیم در روش اول اتصال گیره به ستون از طریق دو سوراخ تعبیه شده بر روی گیره و استفاده از پیچ و رولپلاک مطابق پیوست ششم استاندارد 2800 (ویرایش 4) فراهم می شود.

در روش دوم اتصال از طریق سوراخ کاری بر ستون و کارگزاری رول بولت از طریق سوراخ های تعبیه شده بر گیره و بستن رول بولت میسر می شود در روش سوم مانند روش دوم عمل می کنیم با این تفاوت که چسب اپوکسی داخل سوراخ قرار داده شده و بسته می شود در روش چهارم از بلیط انتظار با ابعاد به پیشنهادی 0.3 * 4 * 16 سانتی متر در زمان ستون بتنی جهت اتصال جوشی گیره بر روی آن استفاده می شود.

در روش اخیر فواصل گیره ها مانند روش اول به دست می آید لازم به ذکر است که جهت اتصال گیره به ستون فلزی از میخ تفنگی نیز استفاده می شود که به جهت ضعف عملکردی تخریب پوشش بتنی و عدم انطباق با این نامه ها توصیه نمی شود در سازه های فلزی مطابق پیوست ششم استاندارد 2800 اتصال گیره بر روی ستون فلزی از طریق جوش میسر می شود.

فاصله بین گیره ها در این حالت مانند فاصله گذاری بر روی ستون های بتن است تفاوتی وجود ندارد بر روی گیره ها شیاری برجسته جهت رگلاژ قلاب به منظور تامین الزامات فنی اجرایی تعبیه شده که قلاب به شکل U از داخل شیار عبور و واسطه وزن خویش آویزان میماند.

به محض رسیدن رج دیوار چیده شده به تراز مورد نظر قلاب بر روی رج گذارده شده و شاخه سراسری میلگرد و جهت پوشاندن طول کل دیوار بر روی قلاب کار گذاشته می شود مانند توضیحات وصف الاشاره ملات بر روی آن ها پخش می شود شایان ذکر است اتصال قلاب و میلگرد بستر الزامی نیست.

عکس میلگرد بستر

آیا میلگرد بستر جایگزین وال پست است؟

بستر و وال پست برای مسلح سازی دیوارها کاربرد ندارند اما اساساً عملکرد این دو متفاوت است باید توجه نمود که وال پست نمی تواند جایگزین میلگرد بستر شود اما میلگرد بستر تحت شرایطی می تواند جایگزین وال پست شود برای روشن شدن موضوع ابتدا به سه روش اتصال دیوار چه سازه اصلی و در واقع مسلح سازی دیوار اشاره می شود.

وال پست (ویند پست)

وال پست یا ویند پست عمدتا به منظور بهبود مقاومت خارج از صفحه دیوار در برابر باد با کاهش دهانه دیوار و تعبیه المان هایی در امتداد قائم استفاده می شود وال پست معمولاً در دیوارهایی با طول و ارتفاع زیاد استفاده می شود مطالعات اندکی در این باره انجام شده که در آیین نامه های معتبر بین المللی اشاره ای به این المان نشده.

البته در آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله استاندارد 2800 اشاره شده که اگر نسبت طول دیوار غیر سازه ای تقسیم بر ضخامت دیوار غیرسازه ای بزرگتر از 40 شود یا طول دیوار غیرسازه ای بزرگتر از 6 باشد و نسبت طول دیوار سازه ای تقسیم بر ضخامت دیوار سازه ای بزرگتر از 30 باشد یا طول دیوار سازه ای بزرگتر از 5 باشد باید دیوار بین دو کلاف قائم محصور شود که می توان کلاف قائم را توجیهی برای وال پست قلمداد نمود.

معمولا اتصال تحتانی وال پست به تیر یا کف به صورت مفصلی یا گیردار توسط پیچ یا جوش تحقق می یابد و اتصال فوقانی وال پست به تیر فوقانی یا سقف توسط پیچ و سوراخ لوبیایی تعبیه شده در امتداد قائم فراهم می شود که به دلیل اعطای اجازه خیز سقف و عدم تحمل بار اضافی به وال پست است.

اما جزئیات مذکور انتقال جابجایی نسبی طبقه به وال پست و دیوار را رقم می زند و اگرچه وال پست مقاومت خارج از صفحه دیوار را بهبود می بخشد اما وال پست باعث اتصال دیوار در امتداد صفحه اش به قاب می شود ضمناً از آنجا که فاصله بین دو وال پست زیاد است حتی با فرض اتصال کامل وال پست و دیوار انسجام دیوار و وال پست حفظ نخواهد شد.

شاخک گذاری

در این روش دیوار فاقد هرگونه تسلیحات بوده و اتصال آن به کف و ستون از طریق تماس مستقیم و استفاده از ملات صورت می گیرد و اتصال آن به ستون های کناری توسط شاخک های فولادی از نوع میلگرد بستر میسر می شود این شاخک ها با فاصله معین در ارتفاع ستون نصب می شود و طول شاخک که در دیوار قرار می گیرد حداکثر به یک متر می رسد در این روش می توان بین دیوار و ستون فاصله ای به اندازه جابجایی نسبی طبقه ایجاد نمود.

اما این فاصله از انتقال جابجایی نسبی طبقه به دیوار جلوگیری نمی نماید چون جابجایی نسبی طبقه از طریق اتصال دیوار به سقف امکان انتقال دارد و از طرفی همین شاخک های فولادی باعث انتقال جابجایی نسبی طبقه به دیوار و عمل نادرست می شود.

از طرفی شاخک می تواند دچار کمانش شده که در نتیجه تکیه گاه های جانبی دیوار از دو سو از دست میرود بنا به توضیحات مندرج در آیین نامه ACI-530 شاخک گذاری برای میانقاب سازه ای مناسب نبوده و تخریب موضعی دیوار را در پی دارد.

میلگرد بستر و اتصالات U شکل

در این روش دیوار در داخل اتصال U شکل جای می گیرد به صورتی که بین دیوار و ستون از یک لایه ارتجاعی همانند پشم سنگ، پلی استارن به ضخامت حداکثر جابجایی نسبی طبقه یا 0.01 ارتفاع دیوار طبقه در سرتاسر ارتفاع دیوار استفاده می شود البته به جای ناودانی می توان از جفت نبشی نیز استفاده نمود.

برای اتصال دیوار به سقف نیز از همین جزئیات می توان بهره جست ذکر این نکته ضروری است که برای حفظ صرفه و صلاح اقتصادی از ناودانی یا جفت نبشی منقطع با کارگزاری در فواصل معین ارتفاعی استفاده می شود در این روش دیوار در امتداد داخل صفحه از قاب جدا بوده اما در خارج از صفحه دیوار مقید به قاب است.

به دلیل استفاده از میلگرد بستر در طول رج بین بلوک های دیوار یکپارچگی عملکردی دیوار فراهم شده و دیوار در امتداد افق در برابر نیروی خارج از صفحه مقاوم می شود و الزامات آیین نامه های بین المللی و داخلی همچون ACI-530, ASCE 7 و استاندارد 2800 تامین می شود آیین نامه ACI-530 به تحصیل در رابطه با میلگرد بستر دارای الزامات مشخص به عنوان یکی از بهترین روش های تسلیح سازه های بنایی است.

نحوه صحیح اجرای میلگرد بستر

برای اتصال میلگرد بستر باید چهار مرحله را طی کنید. این مراحل توسط افراد متخصص به بهترین نحو پیاده سازی خواهند شد. در ادامه به بررسی مراحل روش اجرای میلگرد بستر خواهیم پرداخت.

  1. در ابتدای کار و قبل از دیوار چینی، بست را به شکل افقی روی سازه وصل کنید. برای اتصال بست به اسکلت فلزی از تفنگ و میخ های مخصوص (از جنس فلزی) استفاده می شود. استفاده از روش جوش به شکلی که چهار طرف بست با حداقل فاصله 4 سانتی متر وصل شده باشند نیز یکی از روش هایی است که می توان استفاده کرد. برای اجرای بست در ساختمان های بتنی از تفنگ، میخ مخصوص بتن، پیچ و رول بولت استفاده می شود. پیشنهاد ما این است که با توجه به آیین نامه، میلگردهای بستر را باید در هر 50 سانتی متر قرار داد.
  2. بعد از آن در زمان دیوار چینی 20 سانتی متر انتهایی میلگرد بستر 90 درجه خم شده و مستقیما درون بست قرار می گیرد. در نهایت میلگرد بستر درون رج مورد نظر روی بلکها قرار گرفته و حداقل 1.5 سانتی متر ملات روی میلگرد بستر تا روی بست اجرا می شود.
  3. برای نصب در ساختمان های بنایی نیازی به اجرای بست نیست و فقط میلگرد طبق مراحل بالا درون رج ها قرار می گیرد. در نهایت برای نصب راحت و مطمئن بهتر است آموزش نصب میلگرد بستر را دیده باشید.

خرید میلگرد بستر از آیرونید، تامین کننده آهن آلات با بهترین قیمت

آیرونید یکی از برترین تامین کننده های میلگرد در ایران است که با سابقه ی درخشان و کیفیت بالا، انواع محصولات خود را با قیمت های مناسب به بازار عرضه می کند. اگر شما نیز به دنبال خرید میلگرد با کیفیت و قیمت مناسب هستید، آیرونید گزینه ی ایده آلی برای شماست.

محصولات آیرونید از جنس فولاد با کیفیت بالا تامین می شوند و با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا به بازار عرضه می شوند. این شرکت تضمین می کند که محصولات آن به تمامی استانداردهای ملی و بین المللی ایمنی و کیفیت تطابق داشته باشند.

با خرید میلگرد از آیرونید، شما می توانید اطمینان داشته باشید که محصولی با کیفیت و دوام دریافت خواهید کرد که به راحتی می توانید از آن در پروژه های ساختمانی خود استفاده کنید. همچنین، با انتخاب آیرونید برای خرید محصولات خود، مطمئن باشید که قیمت میلگرد مناسب و خدمات پس از فروش عالی نیز در اختیارتان خواهد بود.

0
دیدگاه شما آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند
دسترسی سریع
آیرونید، مرکز بزرگ فروش انواع آهن آلات در ایران است که تیرآهن، میلگرد، نبشی، پروفیل، ورق، فنس و … را با بهترین کیفیت و قیمت از کارخانه های تولید کننده مطرح، تامین می کند. این مجموعه سال هاست که فعالیت حرفه ای خود را ادامه داده و توانسته رضایت افراد بسیاری را جلب کند. برای اطلاعات بیشتر و خرید آهن آلات همین حالا با ما تماس بگیرید.
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
طراحی شده در استودیو دیزاین الفبا وب
فیلترها
دسترسی
رتبه بندی
افزودن به کارت
توضیحات