ورق فولادی، یکی از فرآورده های مهم و پرکاربرد در صنعت فولاد به حساب می آید که به خاطر ویژگی های منحصر به فرد و توانایی تطبیق با نیازهای مختلف صنایع، جایگاه مهمی در بازار فولاد دارد. ورق آهنی با ظاهری منحصر به فرد، توانایی تحمل بارهای سنگین و ایجاد ساختارهای مختلف را در خود جای داده. البته ما درمطلب راهنمای خرید ورق آهن هم صحبت های مفیدی کرده ایم که پیشنهاد می کنیم به این مطلب هم مراجعه کنید.
ورق فولادی چیست؟ چه انواعی دارد و کاربرد هرکدام از ورق های فولادی چه می باشد؟
ورق فولادی، یا ورق آهنی فلزی است که سطح آن مسطح تر از آهن، فولاد و یا هر فلز دیگری بوده و از شمش فولادی و یا بیلت تولید می شود. ورق فولادی یکی از مهم ترین و پرکاربردترین فرآورده های شمش فولاد است. ورق فولادی بر اساس روش تولید و یا مواد خام اولیه نام گذاری می شوند.
استانداردهای ورق فولادی، براساس استاندارد سه کشور است.
- استاندارد DIN آلمان که رایج ترین استاندارد موجود در بازار ایران می باشد.
- استاندارد ASTM آمریکا
- استاندارد GOST روسیه
اگر بخواهیم بدانیم یکی از اصلی ترین دلایل تنوع قیمت ورق آهنی چیست، می توان به انواع ورق فولادی با استانداردهای مختلف اشاره کنیم. ورق های فولادی با توجه به درصد کربن موجود در آلیاژ آن ها (حدود 0٫025 تا 0٫03 درصد کربن)، فرآیند تولید و آلیاژ های فلز، خواص مختلفی به خود گرفته و در نهایت کاربرد و نامگذاری آن ها هم تحت تاثیر عوامل مذکور، متغیر خواهد بود.
ورق فولادی به عنوان یک محصول پر کاربرد در بین مصالح تولیدی فولاد شناخته شده. از آن برای ساخت سقف های شیروانی، ساخت لوازم و تجهیزات فلزی، در کف سازی، ماشین سازی، کشتی سازی، ساخت آبرو و کانال کولرها و کاربری های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مزایای ورق های فولادی، جمع کردن آن ها به طور کلاف بوده و همین موضوع موجب شده که میزان زیادی از آن در حجم کمی قرار گیرد.
انواع روش های تولید ورق فولادی
ورق های فولادی به چندین شکل وجود دارند که عبارت اند از:
ورق فولادی نورد سرد
یکی از روش های ساخت و گرید ورق فولادی، ورق فولادی نورد سرد است که فرایند ساده ای است. در این روش، شمش آهنی بین دو نورد چرخنده در بالا و پایین قرار می گیرد و با حرکت مداوم و اعمال فشار بر سطح شمش، تغییر شکل می دهد. در این روش ورق فولادی قبل از نورد اسید شویی شده و لایه های اکسیدی سطح آن پاک سازی می شوند. در نهایت ورق فولادی تحت عملیات حرارتی و آنیلی شدن قرار می گیرد.
ورق فولادی خارج شده از نورد سرد، کیفیت بالاتری نسبت به ورق فولادی نورد گرم دارد و سطح آن هم از کیفیت بالاتری برخوردار می باشد. ورق فولادی خارج شده از این قسمت ورق فولادی سفید شناخته می شود. ورق های خروجی از روش نورد سرد، ورق های روغنی می باشند که به طور مجزا به آن می پردازیم. قرار گیری شمش آهنی در بین استندهای دو غلتکی یا استند رافینگ که دو نورد چرخنده در بالا و پایین وجود دارد.
ورق های نورد سرد نسبت به ورق های نورد گرم کیفیت بهتری از نظر استحکام دارند. استحکام این نوع از محصولات بسیار بالا بوده و از آنجایی که مشتریان در خرید محصولات به استحکام توجه ویژه ای دارند از این محصول در در صنعت خودرو و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
ورق فولادی نورد گرم
در روش نورد گرم به شمش فولادی حرارتی معادل یا 1400 فارنهایت یا بیشتر اعمال شده و شکل دهی ورق با حرکت بین این رول ها انجام می شود. در این روش به زمان عبور شمش، یک حرارت مقدماتی به آن اعمال می شود تا عملیات شکل گیری ورق به شکل مناسبی انجام شود. ورق فولادی خروجی از این فرایند قطری معادل با 16/1 اینچ تا 16/5 اینچ دارد. ورق فولادی خارج شده از این فرایند همان ورق فولادی سیاه می باشد.
جزئیات تولید ورق های فولادی بسیار متفاوت بوده و به طبع این روش های متفاوت، انواع گوناگونی از ورق ها هم حاصل می شود. تا اینجا دریافتیم انواع ورق فولادی چیست، در ادامه به انواع، روش تولید و کاربرد هر یک از آن ها می پردازیم.
انواع ورق فولادی در صنعت و کاربرد آن ها
ورق های فولادی با توجه به درصد کربن موجود در آلیاژ آن ها (حدود 0٫025 تا 0٫03 درصد کربن)، فرآیند تولید و آلیاژ های فلز، خواص مختلفی به خود گرفته و در نهایت کاربرد و نامگذاری آن ها هم تحت تاثیر عوامل مذکور، متغیر خواهد بود.
نهایتا ورق های فولادی بر اساس دو مقوله دسته بندی می شوند.
- روش تولید
- مواد خام اولیه
عموماً ورق های فولادی با روشی به نام نورد تولید می شوند. ورق های فولادی بر اساس روش تولید نورد، به دو دسته ورق نورد سرد و گرم تقسیم بندی می شوند. از انواع کاربرد ورق آهنی می توان در موارد مختلف صنعتی و تولیدی استفاده کرد. انواع ورق فولادی چیست و هریک از آن ها چه کاربردی در صنایع مختلف دارند؟ در ادامه با ما در دانشنامه فولادسل همراه باشید تا به معرفی انواع ورق و کاربرد آن ها در صنعت و یا زندگی روزمره بپردازیم.
ورق سیاه
ورق سیاه که به آن ها ورق گرم هم می گویند در 2 نوع صنعتی و معمولی و در استانداردهای مختلف تولید می شود. برای اندازه گیری کیفیت ورق سیاه از شاخصی به نام ST مورد استفاده قرار می گیرد که این شاخص در ورق بین اعداد St33 تا St52 است.
این نام گذاری بر اساس مقدار کربن موجود در مواد سازنده ورق است، به گونه ای که ورق St33 دارای کمترین مقدار کربن و در نتیجه انعطاف پذیری بیشتر نسبت به دیگر کیفیت ها و ورق ST52 دارای بیشترین مقدار کربن و در نتیجه انعطاف پذیری خیلی کمی می باشد. کیفیت و مواد به کار رفته در ساختار به شکل مستقیم در قیمت ورق سیاه تاثیر گذار می باشد.
این ورق ها البته سطح ظاهری مناسبی هم ندارند و به شکل معمول صاف و صیقلی نیستند؛ پس بیش تر در مواردی مورد استفاده قرار می گیرند که شکل ظاهری از اهمیت بسیاری برخوردار نیست.
کاربرد انواع ورق سیاه
یکی از رایج ترین انواع ورق سیاه از نظر کیفیت ST37 است که از نظر سختی و منعطف بودن در حد متوسط قرار دارد و بیشترین کاربرد را برای مصارف ساختمانی از قبیله اسکلت سازی، سوله سازی دارد. در صورتی که بخواهیم به شکل خلاصه اشاره کنیم که کاربرد ورق آهنی چیست، می توان از انواع موارد کاربرد ورق فولادی سیاه، به موارد زیر اشاره کرد:
- بدنه خودروها
- ورق کف خودرو
- لوله های درزدار
- انواع پروفیل
- تانکرسازی
- استفاده در پروژه های صنعتی از قبیل سد سازی، پروژه های پتروشیمی، مخزن سازی
- کشتی سازی
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید: تفاوت ورق سیاه ST37 و ST52
ورق روغنی یا سرد، مادر ورق های پوشش دار
اگر بخواهیم بدانیم پرکاربردترین ورق فولادی چیست، باید به دسته مهم دیگر از انواع ورق فولادی، ورق روغنی یا همان ورق نورد سرد اشاره کنیم. این ورق که خود پایه ساخت انواع ورق آهنی پوشش دار است، در دمایی کمتر از دمای تبلور مجدد تحت عملیات نورد قرار می گیرد. بنابراین پس از پایان عملیات به دلیل اختلاف دمای کمتری که با دمای محیط دارد، در طی خنک شدن دمای ورق انقباض کمتری اتفاق می افتد. این انقباض کمتر به معنای دقت ابعاد بهتر ورق نسبت به ورق های تولید شده در نورد گرم است.
بعد سطح ورق های حاصل از این مرحله روغن کاری شده که این عمل اولا به منظور جلوگیری از خوردگی صورت میگیرد ثانیا سطح ورق را برای انواع پوشش از جمله گالوانیزاسیون و قلع اندود کردن آماده سازی می کند. ضمن اینکه روغنکاری ورق فولادی به براقیت، جلا بخشیدن و زیبایی بیشتر سطح ورق کمک می کند.
انواع ورق روغنی معروف در بازار شامل ورق های کششی، نیمه کششی و فوق کششی می باشند که به ترتیب گرید آلیاژی آن ها St12، St13 و St14 است.
کاربردهای ورق روغنی
اگر بخواهیم به شکل دقیق بدانیم کاربرد ورق روغنی چیست، باید دقت داشته باشیم که ورق نورد سرد (ورق روغنی ) پایه تولید ورق گالوانیزه (ورق سفید) هستند. از آنجایی که ورق گالوانیزه رنگی خود هم از ورق گالوانیزه ساخته می شود پس در نتیجه پایه و اساس ورق رنگی، ورق روغنی(ورق سرد ) است
مهم ترین کاربردهای ورق های روغنی عبارت هستند از:
- ساخت بخش هایی از بدنه خودروها
- تولید ورق های گالوانیزه
- استفاده در ساخت و تولید لوازم خانگی به خاطر شکل ظاهری و کیفیت مناسب
- تولید لوله ها و اتصالات
ورق اسید شویی
یکی دیگر از انواع ورق آهنی، ورق اسیدشویی می باشد. پس از تولید ورق در فرآیند نورد گرم، به خاطر حرارت بالای ورق و پاشش مداوم آب بر روی سطح آن برای خنک کاری در فرایند نورد، روی سطح ورق اکسید آهن تشکیل می گردد. حال به منظور حذف پوسته های اکسید شده بر روی سطح ورق فرایند اسید شویی بر روی آن انجام می شود.
کاربرد ورق های اسیدشویی
مهم ترین کاربرد ورق فولادی اسید شویی شامل موارد زیر می شوند:
- استفاده در صنایع کشتی سازی، زیردریایی و تاسیسات دریایی
- ساخت لوله های انتقال نفت و گاز
- یکی از کاربردهای ورق اسیدشویی استفاده به عنوان ورق پایه برای تولید ورق روغنی می باشد.
- استفاده در تولید شاسی و رینگ خودروها
ورق گالوانیزه
یکی دیگر از انواع ورق آهنی، ورق گالوانیزه می باشد. این نوع ورق آهنی چیست و چه ویژگی ها و کاربردهایی دارد؟ ورق گالوانیزه ورقی است که با روی پوشانده شده که در صورتی که پوشش آن هم شکسته شود، باز هم از زنگ زدن محفوظ می ماند.
برای تولید ورق های گالوانیزه از ورق روغنی مورد استفاده قرار می گیرد و روش کار بدین صورت است که ورق روغنی را در وان مذاب روی غوطه ور کرده تا با توجه به ضخامت مورد نظر فلز روی بر سطح ورق قرار گیرد و به این صورت ورق سفید یا گالوانیزه تهیه می شود. این ورق ها را در کوره ها، رنگ پاشی می کنند، که از این ورق ها در سقف سالن ها و کانکس ها مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربردهای ورق گالوانیزه
این ورق فولادی کاربردهای فراوانی داشته و نسبت به دیگر ورق ها کاربردشان مشهودتر می باشد. پس، افراد شناخت بیش تری از آن ها نسبت به دیگر انواع ورق فولادی دارند. تعدادی از مهم ترین کاربرد ورق گالوانیزه عبارت هستند از:
- راویزهای ساختمانی و مصالح این چنینی دیگر
- صنعت خودروسازی
- تولید لوله های انتقال آب
- استفاده برای تولید تانکرهای آب
- ساخت کابینت های آشپزخانه
- ساخت سقف سوله های گوناگون
ورق رنگی
ورق رنگی یکی دیگر از انواع ورق فولادی است که از قرار گرفتن ورق های گالوانیزه در کوره های رنگ پاشی به دست می آید. البته پیش از ورود به کوره، فرآیند پولیش کردن، شستن و خشک کردن انجام می شود. اما تفاوت ورق رنگی با دیگر انواع ورق فولادی چیست؟
ورق رنگی در حقیقت ورق گالوانیزه ای است که با یک پوشش رنگی الکترواستاتیک پوشانده شده. ورق های رنگی فولادی با 15 تنوع رنگی تولید و به بازار عرضه می شوند و معمولاً در تولید سقف سوله، آلاچیق و شیروانی ها، تولید لوازم خانگی و اداری، ساخت تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد.
در حالت کلی این پلیت های فولادی در مواردی که نما و کیفیت ظاهری سطح از اهمیت بالایی برخوردار است، مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال، از ورق رنگی در نمای داخلی و خارجی ساختمان، سقف های شیروانی، سوله، کانتینر، کابینت و بسیاری از تجهیزات اداری استفاده می کنند.
کاربردهای ورق رنگی
وقتی بخواهیم به این موضوع بپردازیم که کاربردهای ورق رنگی به عنوان یکی از انواع ورق آهنی چیست، باید توجه داشته باشیم که ورق رنگی فقط به طور رول عرضه می شود. این محصول تا حدود 15 رنگ مختلف دارد و در ساخت آلاچیق و شیروانی تا لوازم خانگی، نماهای بیرونی و داخلی ساختمان ها و تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
از این نوع ورق فولادی بیش تر برای مصارفی مورد استفاده قرار می گیرد که هم شکل ظاهری مهم بوده و هم خاصیت ضد رطوبت و ضد زنگ بودن اهمیت دارد. تعدادی از مهم ترین کاربردهای ورق رنگی عبارت هستند از:
- استفاده در ساخت لوازم خانگی
- لوازم آشپزخانه
- استفاده در نماهای داخلی و خارجی ساختمان ها
- برای تولید بخشی از اجزای اتومبیل ها
ورق آجدار
ورق آجدار به نوعی ورق فولادی اطلاق شده که بر روی سطح آن با ترتیب و نظم مشخصی برجستگی هایی هندسی وجود دارد. از آنجایی که ورق های فولادی به شکل معمول صاف و مسطح هستند، امکان حرکت کردن یا قرار دادن دیگر اجسام بر روی آن ها وجود ندارد و هر جسمی بر روی آن ها به سادگی لیز می خورد، به همین منظور و با هدف فراهم کردن امکان حرکت بر روی سطوح فولادی ورق های آجدار تولید می شوند. اما اصلی ترین کاربرد ورق آجدار به عنوان یکی از انواع ورق آهنی چیست؟
کاربرد ورق آجدار
اصلی ترین کاربرد انواع ورق آجدار، ایجاد اصطکاک است اما با توجه به محل قرارگیری ورق ها، از ورق های فولادی سیاه یا روغنی برای ساخت آن ها مورد استفاده قرار می گیرد و به دو شکل کلاف یا شیت در بازار عرضه می شوند.
احتمالاً کاربرد ورق آجدار را در پله های پل عابر پیاده یا کف اتوبوس و مترو زیاد دیده اید اما در عرشه کشتی ها و پله های اضطراری هم از همین ورق ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ورق ها همینطور در کف کامیون ها یا سطوح دستگاه های صنعتی به کار می روند.
- سطوح دستگاه های صنعتی
- کف عرشه کشتی ها
- کف اتاق کامیون ها یا وانت ها
- پله های اضطراری
- کف پل های عابر پیاده
اینجا را هم ببینید: نکات خرید ورق آجدار
ورق قلع اندود
این نوع ورق فولادی یکی از آشناترین ورق ها نزد عموم مردم هستند؛ چون استفاده بسیاری زیادی از آن ها برای تولید ظروف مواد غذایی وجود دارد. اما دلیل کاربرد صنعت بسته بندی غذایی این ورق فولادی چیست؟ ورق های قلع اندود در دسته ورق های پایه روغنی قرار می گیرند و در اصطلاح عامیانه به ان ها حلب هم گفته می شود. برای تولید این ورق ها یک لایه قلع بر روی ورق روغنی قرار می دهند تا خاصیت ضد زنگ زدگی و ضد خوردگی پیدا کند.
در حقیقت روش ساخت ورق های قلع اندود شباهت زیادی به تولید ورق های گالوانیزه دارد. اما نکته مهم این جا است که قلع خاصیت ضد خوردگی بیش تر نسبت به روی دارد، پس در محیط های اسیدی هم می توان از آن استفاده کرد.
کاربردهای ورق قلع اندود
اگر بخواهیم به این موضوع بپردازیم که کاربرد این نوع ورق آهنی چیست، همانطور که اشاره کردیم می توان به راحتی گفت یکی از مهم ترین موارد مصرف ورق های قلع اندود در صنایع بسته بندی مواد غذایی می باشد. اما علاوه بر این صنعت استفاده های دیگری هم از این ورق ها می شود. تعدادی از رایج ترین کاربردهای ورق قلع اندود شامل موارد زیر هستند:
- ظروف بعضی نوشیدنی ها مثل نوشابه و انرژی زا
- ساخت پوسته های مناسب برای فیلتر روغن ها
- تولید قطعات خودرو
- ساخت وسایل آشپزخانه
- بردها و قطعات الکترونیکی
- ظروف مواد غذایی مثل روغن، کنسرو و…
ورق استنلس استیل
برای بررسی این موضوع که چرا ورق استنلس استیل یکی از محبوب ترین انواع ورق فولادی چیست، می توان به این اشاره کرد و کاربرد ورق فولادی استنلس استیل را در لوازم خانگی، آسانسور ساختمان ها، دکوراسیون ساختمان های اداری و مسکونی و بسیاری از جاهایی که زیبایی فلز مهم بوده است دیده اید. ورق استنلس استیل هم در مقابل رطوبت و اکسیداسیون مقاوم بوده و برای همین کاربرد منحصر به فردی دارد.
کاربرد ورق استنلس استیل
- از ویژگی های کلی ورق های استنلس استیل می توان به ظاهر زیبا، مقاومت در مقابل خوردگی، قابلیت جوشکاری و ضدزنگ بودن اشاره کرد. این ویژگی ها موجب می شود از این ورق ها در آسانسورسازی، صنایع غذایی، کشتی سازی، هواپیماسازی و ساخت لوازم منزل استفاده شود.
- سری 300 ورق های استنلس ضدزنگ هستند. برای ضدزنگ کردن این ورق ها از عنصر کروم مورد استفاده قرار می گیرد.
- سری 400 این ورق ها هم به خاطر خاصیت جوش پذیری و مقاومت بالا در مقابل خوردگی بسیار پرکاربرد هستند. از گریدهای مختلف این ورق ها برای ساخت وسایل روزمره، اگزوز خودرو، وسایل دکوراسیون منزل و قاشق و چنگال مورد استفاده قرار می گیرد.
استانداردهای ورق فولادی
انواع مختلف ورق فولادی به استانداردها و مشخصات خاصی پایبند می باشند که برای انتخاب محصول مناسب بسیار اهمیت دارند. با کمک جداول استاندارد موجود، خریداران قادر هستند مشخصات مورد نیاز خود را مشخص کنند. در معرفی استانداردهای ورق های فولادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ورق سیاه: (مطلب تکمیلی : ورق سیاه چیست؟)
-
- ST37: برای استفاده در صنعت ساختمان
- SPHT4، SPHT3، SPHT2، SPHT1: برای مصارف صنعتی با نیاز به سختی بالا
ورق رنگی:
-
- همینطور، استانداردهای آن هم بستگی به استاندارد ورق روغنی دارد.
ورق گالوانیزه:
-
- بسته به استاندارد ورق روغنی، می تواند متفاوت باشد ولی معمولاً برای مصارف خاصی استفاده می شود.
ورق اسید شویی:
-
- SAPH: مناسب برای تولید قطعات خودرو
- NVA، GRA: برای صنایع کشتی سازی
- GRB، X42 46 56: برای لوله های نفت و گاز
ورق روغنی:
-
- ST 14: برای کاربردهایی که نیاز به کشش بالا دارند
- ST 13: برای استفاده های نیمه کششی
- ST 12: برای مصارف روزمره
ورق قلع اندود:
-
- معمولاً از استاندارد ST12 برای تولید آن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از استانداردهای مناسب، اطمینان بخش کاربران در انتخاب ورق های فولادی می باشد.
برترین کارخانه های تولیدکننده ورق آهنی
ورق آهنی، یکی از مواد پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز و تولیدات صنعتی می باشد. ایران از دارایان بازاری فعال در این زمینه است که به خاطر وجود تعداد زیادی کارخانه تولیدکننده، انتخاب میان برندها و کیفیت های مختلف ورق آهنی متنوع می باشد. انتخاب تولیدکننده و تولید کنندگان ورق گرم در ایران بر اساس نیاز و حساسیت پروژه امری حیاتی می باشد. در اینجا به برترین کارخانه های تولیدکننده ورق آهنی در ایران اشاره خواهیم کرد:
- فولاد مبارکه اصفهان: این کارخانه به عنوان مهم ترین مرجع تامین و تولید انواع ورق فولادی در ایران شناخته می شود. تجهیزات پیشرفته و رعایت استانداردهای بالایی، موجب تولید محصولات با کیفیت بسیار بالا توسط این کارخانه می شود. این مطلب را اصلا از دست ندهید: معرفی ورق های فولاد مبارکه اصفهان
- فولاد سبا: این کارخانه با سابقه درخشان خود، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ورق سیاه با سایزهای مختلف در ایران می باشد.
- فولاد اکسین خوزستان: تمرکز اصلی این کارخانه بر روی تولید ورق سیاه بوده و محصولات آن با کیفیت بالا و ابعاد متنوعی تولید می شوند.
- فولاد گیلان: تولیدکننده ورق سیاه با کیفیت بالا و قیمت مناسب که به عنوان یکی از برترین کارخانه های تولیدکننده ورق آهنی در ایران شناخته می شود.
- فولاد کاویان اهواز: یکی از برترین تولیدکنندگان ورق فولادی در کشور که محصولات با استانداردهای بین المللی و کیفیت بالا تولید می کند.
با توجه به اینکه انتخاب کارخانه مناسب برای تأمین ورق آهنی برای پروژه های صنعتی و ساختمانی بسیار اهمیت دارد، در نظر گرفتن کیفیت، استانداردها و قیمت محصولات مختلف این کارخانه ها و مقایسه تولیدات آن ها به شما در انتخاب بهترین تولید کننده برای پروژه ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
قیمت ورق فولادی
حالا که با انواع ورق آهنی آشنا شدیم، بهتری است بدانیم عوامل موثر در قیمت انواع ورق فولادی چیست؟ خرید ورق فولادی با توجه به عوامل مختلف مثل روش تولید، ضخامت، وارداتی یا داخلی بودن، رنگ، کارخانه تولید کننده و … متفاوت خواهد بود. از این رو قیمت ورق را باید در دسته های مختلف ورق روغنی، ورق گالوانیزه، ورق رنگی و با توجه به کاربرد ورق فولادی مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
فاکتورهای زیادی مثل روش تولید، ضخامت، وارداتی یا داخلی بودن و رنگ در مشخص قیمت ورق های فولادی تاثیرگذار می باشند که هر کدام را به اختصار شرح می دهیم:
- روش تولید: هر چه روش تولید ورق فولادی پیچیده تر و پر زحمت تر باشد، طبیعتاً کیفیت و قیمت نهایی هم بالاتر می باشد. مثلاً می توانیم به تفاوت قیمت ورق سرد و گرم اشاره کنیم که دقیقاً به خاطر پیچیده تر بودن مراحل ساخت پلیت سرد می باشد.
- ضخامت: ضخامت ورق فولادی یکی از عواملی است که بر قیمت نهایی این محصول تاثیرگذار می باشد. البته این عامل متغیر بوده و به نوع ورقی که انتخاب می کنید بستگی دارد.
- رنگ: ورق های رنگی هم کیفیت و مقاومت بسیار بالاتری دارند و هم زیباترند و وزن کمی هم دارند. مجموعۀ این موارد قیمت نهایی این نوع از پلیت فولادی را افزایش می دهد. ورق های فولادی رنگی در مقایسه با انواع بی رنگ این محصول، قیمت بیشتری دارند.
- وارداتی یا داخلی بودن: در اوضاع اقتصادی عادی، قیمت تمام شدۀ ورق های فولادی تولید داخل کمتر می باشد. اما وقتی تورم بالا می رود، دست مزد نیروی انسانی هم افزایش پیدا می کند و عواملی این چنینی قیمت ورق های فولادی را افزایش می دهد. همینطور دربارۀ شیت های فولادی وارداتی باید گفت که هر چه قیمت ارز بالاتر برود، قیمت شیت های فولادی وارداتی هم بیشتر می شود. میزان واردات و صادرات هم بر قیمت این محصول تاثیرگذار می باشد.
نکات مهم خرید ورق فولادی
برای خرید ورق و راهنمای خرید ورق ساختمانی، رعایت اصول مربوط به این محصول بسیار حیاتی است تا خرید مناسبی انجام شود و از ضرر و زیان جلوگیری شود. در ادامه به راهنمای خرید ورق سیاه پیش از سفارش می پردازیم:
- مشخصات فنی ورق سیاه: آشنایی با مشخصات فنی و استانداردهای تولید ورق سیاه از جمله گام های اولیه موثر در راهنمای خرید می باشد. این شامل استانداردها و مشخصاتی مثل استاندارد DIN، ضخامت، عرض، جنس، وزن و دیگر مشخصات فنی می باشد.
- توجه به کارخانه تولید کننده: انتخاب کارخانه تولید کننده ورق سیاه از جمله نکات بسیار مهم می باشد. کیفیت و مشخصات ورق به شکل مستقیم به کارخانه تولید کننده مرتبط می باشد. کارخانه های برتر مثل فولاد مبارکه اصفهان، فولاد کاویان، فولاد اکسین اهواز و مجتمع فولاد گیلان را در نظر بگیرید.
- قیمت ورق سیاه: در نظر داشته باشید که قیمت ورق سیاه متأثر از عواملی مثل نوسانات بازار، قیمت جهانی فولاد و شرایط اقتصادی می باشد. برای بهینه سازی هزینه ها و انتخاب بهترین قیمت، بازار را به شکل مداوم پیگیری کنید.
- نوع ورق سیاه: توجه به نوع ورق سیاه هم بسیار مهم می باشد. ورق سیاه معمولی و ورق سیاه صنعتی از دو نوع متفاوت است که بسته به کاربرد و نیاز، انتخاب می شود.
- خدمات پس از فروش: توجه به خدمات پس از فروش مثل برشکاری، خمکاری و فرم دهی روی ورق سیاه هم اهمیت دارد. انتخاب یک مرجع با توانایی ارائه خدمات پس از فروش مطلوب هم بسیار مهم می باشد.
خرید انواع ورق های فولادی از آیرونید
آیرونید به عنوان یکی از پیشروترین تامین کنندگان ورق های فولادی در بازار، انواع متنوعی از ورق های فولادی را با کیفیت بالا و قیمت های رقابتی ارائه می دهد. با انتخاب آیرونید، شما می توانید از مزایای زیر بهره مند شوید:
- تنوع محصولات: آیرونید انواع مختلف ورق های فولادی از جمله ورق های گرم، سرد، گالوانیزه و ضد زنگ را عرضه می کند تا نیازهای مختلف شما را پوشش دهد.
- کیفیت تضمینی: تمامی محصولات ما با استانداردهای بین المللی تولید می شوند و کیفیت آن ها تضمین شده است.
- قیمت های رقابتی: ما به شما قیمت های مناسب و رقابتی ارائه می دهیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
- خدمات مشاوره: تیم متخصص آیرونید آماده است تا به شما در انتخاب بهترین نوع ورق برای پروژه هایتان کمک کند و پاسخگوی سوالات شما باشد.
- تحویل سریع: ما به سرعت و به موقع محصولات خود را به دست شما می رسانیم تا پروژه های شما متوقف نشود.
برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر، با ما تماس بگیرید و از خدمات ما بهره مند شوید. آیرونید، انتخابی مطمئن برای تمامی نیازهای فولادی شماست!
دسترسی سریع
- ثبت سفارش
- جدید ترین محصولات
- تخفیف دار ها
- جدید ترین محصولات
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
- شماره تماس021-58237
- ایمیل های ارتباطیINFO[at]IRONEED[dot]COM
- آدرس دفتر مرکزی :تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از خیابان مطهری، کوچه بینا، پلاک ۸ واحد ۶