سبد خرید
پروفیل z چیست؟

پروفیل z چیست؟

0
3 هفته قبل
زمان تقریبی مطالعه: ( کلمات )

پروفیل z چیست؟ قیمت پروفیل زد چقدر است؟ اگر به راهنمای خرید پروفیل زد نیاز دارید این مطلب برای شماست، پروفیل زد نوع خاصی از پروفیل های فولادی بوده که سطح مقطع آن مشابه حرف انگلیسی z بوده و برای همین به آن پروفیل z گفته می شود. ممکن است هنگامی که به سقف سوله های ورزشی یا انبار ها دقت کرده باشید؛ پروفیل های زد را دیده باشید.

این پروفیل ها که با نام پرلین زد یا پرلین Z نیز نامگذاری می شوند؛ به شکل زیکزاک طوری قرار گرفته اند که مقاومت بسیار زیادی در برابر آسیب و ضربه داشته باشند.

این نوع پروفیل بیشتر در ساخت سقف، آن هم در سازه های اسکلت فلزی مورداستفاده قرار می گیرد و توسط تیرچه ها یا دیوارهای سازه پشتیبانی می شود. پروفیل زد می تواند در سازه های چوبی جایگزین مناسبی برای تیرهای با فاصله نزدیک باشد. در ادامه به بررسی نحوه تولید، کاربرد و مزایا و معایب این نوع پروفیل خواهیم پرداخت.

پروفیل z چیست ؟ پروفیل زد (Z) یا زد پرلین (Z-Bar)

پروفیل زد نوع خاصی از پروفیل های فولادی است که سطح مقطع آن مشابه حرف انگلیسی z بوده و به همین دلیل به آن پروفیل z گفته می شود. این نوع پروفیل اغلب در ساخت سقف، آن هم در سازه های اسکلت فلزی مورداستفاده قرار می گیرد و توسط تیرچه ها یا دیوارهای سازه پشتیبانی می شود.

پروفیل ها کاربردهای بسیار گسترده ای دارند؛ از ساختمان و درب و پنجره گرفته تا کاربرد در انواع نرده ها. به طور کلی می توان گفت که این پروفیل، حضوری پُررنگ و اساسی در حوزه ی ساختمان سازی دارد.

مزایای پروفیل Z

تنوع بالای این محصول از نظر جنس و سایز و هم بعضی مشخصات و ویژگی های ساختاری سبب کاربردهای مختلف این پروفیل شده. ازجمله مهم ترین مزایای پروفیل زد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

زوایای منعطف

پروفیل های زد از زوایای کمتر از 90 درجه بهره می برند که باعث می شود تا انعطاف پذیری زیادی داشته باشند و بتوان از آن ها برای اهداف مختلفی استفاده نمود.

طراحی ویژه و خاص

شکل طراحی پروفیل Z بسیار ویژه و خاص است و برای استفاده در کنار تیرچه های سقف و دیوار ساختمان بسیار کاربردی هستند.

شیب متناسب با سقف

بخش خمشی یک پروفیل زد قادر است همگام با افزایش شیب سقف به شکل متقارن و عمودی افزایش یابد و با آن هماهنگ شود. به همین دلیل است که پروفیل های زد کارایی خوبی در سقف هایی با شیب زیاد از خود نشان می دهند.

طراحی دارای همپوشانی

پروفیل های زد از شکل خاصی برخوردار هستند و می توان آن ها را بدون محدودیت روی هم چید و نصب کرد. پس برای ساختمان های اسکلت فلزی و با ارتفاع بسیار زیاد، ایده آل هستند.

قدرت بالا

پروفیل های زد بسیار قوی هستند و می توانند وزن سازه های سنگین را به خوبی تحمل کنند. پس آنها انتخاب مناسبی برای ساختمان های دارای سقف بزرگ و ظرفیت بارگذاری بیشتر به شمار می روند.

پشتیبانی سازه

پروفیل های زد قادر هستند تا بین ورق های سقف قرار گیرند و پشتیبانی لازم را برای سازه ایجاد کنند.

قابلیت بازیافت

در جریان بازیافت این محصول می توان ارزش افزوده ایجاد نمود. پروفیل زد باید در محیط خشک نگهداری شود. زیرا این پروفیل نسبت به رطوبت حساس است و اگر در معرض آب و هوا مرطوب قرار گیرد، امکان خوردگی زودرس در آن وجود دارد. اگر پروفیل های زد خیس شوند، باید از یکدیگر جدا گردند و به شکل باز روی زمین قرار گیرند تا با جریان هوا خشک شوند.

وزن پایین پروفیل زد

وزن این محصول بین 4 تا 10 کیلوگرم است که با توجه به استحکام آن، بسیار سبک محسوب می شود. پس حمل و نقل پروفیل زد بسیار آسان است و استفاده از آن ها می تواند در کاهش وزن کلی سازه بسیار مؤثر باشد.

پروفیل زد چگونه ساخته می شود؟

پرلین زد، حاصل نورد گرم است و فرآیند تولیدی نسبتاً پیچیده دارد. نحوه ی ساخت پروفیل زد، به این شکل است:

  • در قدم اول، رول های فلزی وارد کارخانه می شوند و به سمت دستگاه بُرش سرازیر می شوند تا در سایزها و ابعاد متفاوتی بُرش بخورند.
  • در قدم دوم، ورق های بُرش خورده، در دستگاه مخصوص ساخت پروفیل زد قرار می گیرند؛ در فرآیند شکل دهی، خم های متعددی در هر ورقه ایجاد می شود.
  • در قدم سوم، پروفیل از قسمت دیگر دستگاه که مخصوص بررسی شکل و مقطع است، عبور می کند تا در مقاطع متعدد تولید شود و به شکل زد درآید.
  • در نهایت، هر کارخانه، متناسب با درخواست و نیاز خریدار، پروفیل های زد را پانچ می کند و چرخه ی تولید به پایان می رسد.

 

کاربرد پروفیل زد چیست؟

مهم ترین کاربرد پروفیل زد افزایش استحکام سقف سازه های مختلف می باشد. این پروفیل ها را می توان به عنوان اعضای فریم ثانویه فولادی در نظر گرفت که هم در قسمت سقف و هم در پشتیبانی از دیوارها، مخصوصاً در پروژه هایی با مقیاس بزرگ مورداستفاده قرار می گیرند. ضمن اینکه، انواع پروفیل z به منظور کاهش فواصل عبور تیرها هم کاربرد دارند تا با تحمل بارهای اضافی عرشه سقف، از افتادگی سقف که به اصطلاح به آن شکم دار شدن سقف می گویند، جلوگیری کنند.

از دیگر موارد مصرف و کاربرد پروفیل z می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده در ساخت ریل و پایه ها
  • ساخت فریم فلزی ثانویه
  • صنایع خودروسازی و کشتی سازی
  • ساخت سقف سوله و کارخانه ها
  • افزایش استحکام سقف سالن های چندین طبقه با وزن بالا
  • ساخت نرده های محافظ در پل ها، بزرگ راه ها و ریل های راهنمای مسیر
  • سازه های پشتیبان از نیروگاه های سوخت خورشیدی
  • ساخت مبلمان، انبار و قاب های گلخانه

مشخصات فنی پروفیل زد چیست؟

مشخصات پرلین زد مانند استاندارد، ضخامت، طول و ابعاد آن شامل موارد زیر است:

  • ضخامت پرلین زد: 2 تا 5 mm
  • ارتفاع پرلین زد: 140 تا 300 mm
  • طول پروفیل زد: شاخه به طول 6 و 12 متری
  • استاندارد ایران به منظور تولید پرلین Z به وسیله ورق فولادی با فرآیند نورد گرم: ایزو 3694
  • استاندارد ایران به منظور تولید پرلین Z به وسیله ورق فولادی با فرآیند نورد سرد: ایزو 5722

ابعاد بال و جان پروفیل زد به چه صورت است؟

معمولا پروفیل های زد را در اندازه و ابعاد زیر می سازند:

  1. اندازه لبه پایین بین ۱۵ تا ۳۰ میلی متر است.
  2. فاصله بال پایین و بال بالایی در این پروفیل بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی متر است.
  3. بال بالا بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلی متر طول دارد.
  4. اندازه لبه بالایی این محصول بین ۱۵ تا ۳۰ میلی متر است.

ابعاد پروفیل زد

پروفیل های زد، بر اساس خواسته های مشتریان در ابعاد و سایزهای گوناگون شخصی سازی شده و با طیف متنوعی از سایزها به بازار ارائه می شوند. مشتریان نیز بسته به نیاز خود، اقدام به سفارش سایزهای مختلف می کنند.

هر پیمانکار بر اساس ابعاد ساختمان یا میزان باری که باید توسط اسکلت ساختمان تحمل شود، به پروفیل مشخصی نیاز دارد. تعیین پروفیل مناسب از وظایف اصلی مهندس ساختمان است. همچنین باید بدانید که پروفیل ها تنها تا سایز خاصی قابل عرضه هستند؛ در ادامه، حداکثر سایزهای تولیدی پروفیل ها مشخص شده اند:

  • حداکثر طول برای یک پروفیل زد = ۱۶ هزار میلی متر
  • حداکثر جان برای یک پروفیل زد = ۴۰۰ میلی متر
  • حداکثر بال برای یک پروفیل زد = ۱۰۰ میلی متر

علاوه بر این ها، باید توجه داشته باشید که حداکثر سختی ورق های پروفیل تا سطح ST52 است.

وزن پروفیل زد

با به کارگیری این محصول در صنعت ساخت وساز، دگرگونی چشمگیری رخ داد. یکی از چالش هایی که طراحان ساختمان ها و سازه های عظیم با آن روبرو هستند، موضوع وزن کلی ساختمان و توانایی بنیاد و پایه های ساختمان در تحمل این وزن است.

در این باره باید بگوییم که با استفاده از پروفیل Z در ساختمان و جایگزینی آن به جای سایر فلزات، تقریباً نصف وزن فلزات به کار رفته در ساختمان کاهش یافت که این موضوع نشان دهنده یک تحول بنیادین در صنعت ساختمان سازی است. وزن پروفیل های Z بین 4 تا 10 کیلوگرم متغیر هستند که این تفاوت به نوع پروفیل بستگی دارد.

انواع پروفیل Z از نظر ضخامت

با بررسی ضخامت این نوع محصولات، تخمین وزن هر ورق پروفیل به آسانی امکان پذیر است. با داشتن اطلاعاتی درباره طول، عرض و ضخامت، وزن هر پروفیل مشخص می شود و بر اساس آن، قیمت پروفیل محاسبه می گردد.

پروفیل Z16

با توجه به ضخامت این پروفیل، وزن تقریبی آن به شرح زیر است:

  • ضخامت ۲ میلی متری: وزن تقریباً ۴.۹ کیلوگرم
  • ضخامت ۲.۵ میلی متری: وزن تقریباً ۶ کیلوگرم
  • ضخامت ۳ میلی متری: وزن تقریباً ۷.۲ کیلوگرم

این نوع قطعات با ضخامت ۲ تا ۳ میلیمتر تولید می شوند. از آنجا که این گروه از محصولات سبک هستند، در ساختمان های کوچک بسیار کاربردی اند.

پروفیل Z18

  • ضخامت ۲ میلی متری: وزن تقریباً ۵.۲ کیلوگرم
  • ضخامت ۲.۵ میلی متری: وزن تقریباً ۶.۵ کیلوگرم
  • ضخامت ۳ میلی متری: وزن تقریباً ۷.۷ کیلوگرم

این محصول نیز در ضخامت های مشابه Z16، یعنی ۲ تا ۳ میلی متری تولید می شود؛ اما ممکن است متریال به کار رفته در آن متفاوت باشد.

پروفیل Z20

  • ضخامت ۲ میلی متری: وزن تقریباً ۵.۵ کیلوگرم
  • ضخامت ۲.۵ میلی متری: وزن تقریباً ۶.۸ کیلوگرم
  • ضخامت ۳ میلی متری: وزن تقریباً ۸ کیلوگرم
  • ضخامت ۳.۵ میلی متری: وزن تقریباً ۹.۵ کیلوگرم

پروفیل Z20 در ضخامت های ۲ تا ۳.۵ میلی متری تولید می شود. این گروه دارای تنوع ضخامت بیشتری است و کاربردهای گسترده تری دارند.

پروفیل Z22

  • ضخامت ۲ میلی متری: وزن تقریباً ۵.۸ کیلوگرم
  • ضخامت ۲.۵ میلی متری: وزن تقریباً ۷.۲ کیلوگرم
  • ضخامت ۳ میلی متری: وزن تقریباً ۸.۶ کیلوگرم
  • ضخامت ۳.۵ میلی متری: وزن تقریباً ۱۰ کیلوگرم

نوع Z22 به دلیل ضخامت بالا، سنگین ترین مدل های پروفیل Z محسوب می شوند. آنها با وزن های متنوع تولید شده اند و دارای قیمت بالاتری هستند.

انواع پروفیل Z از لحاظ شکل ظاهر

انواع پروفیل های زد بر اساس شکل ظاهری به دسته های زیر تقسیم می شوند:

پروفیل Z ساده (بی لبه)

این نوع محصولات که فاقد لبه هستند، در مقایسه با دیگر انواع خود، هیچ فلنجی ندارد. این قطعات بیشتر در پروژه های ساختمانی، جایی که نیاز به یک عنصر سازه ای سبک و ساده برای قاب بندی، حمایت و تقویت دیوارها، سقف ها و دیگر سازه ها است، به کار می روند. جهت مشخص کردن فاصله بین دو بال پروفیل (ارتفاع) از نماد H، طول بال ها از نماد B و ضخامت محصول از T استفاده می شود.

پروفیل زد لبه دار

این نوع محصول شامل فلنج در یکی یا هر دو طرف است که به آن استحکام بیشتری می بخشد؛ بدین ترتیب آنها جهت کاربردهایی که به ظرفیت باربری بالاتری نیاز دارند، مناسب هستند. طول فلنج های بالا با نماد C1 و طول فلنج های پایین با نماد C2 نمایش داده می شود.

پروفیل زد پانچ دار

این نوع پروفیل، دارای سوراخ ها یا شکاف هایی در فلنج ها است که برای اهداف متفاوتی مانند عبور لوله ها، سیم ها و موارد دیگر کاربرد دارد. این نوع از قطعات معمولاً در سازه هایی به کار می روند که به ویژگی های افزوده نظیر سوراخ ها نیاز دارند.

پروفیل زد چگونه در قاب ثانویه به کار گرفته می شود؟

پروفیل زد یکی از اصلی ترین المان های قاب ثانویه است. اجرای این نوع پروفیل در قاب ثانویه به معنای افزایش دو برابری پشتیبانی دیوارها، تحمل بارهای عمودی ستون ها و پانل های دیواری، تحمل بار عمودی ستون ها و استحکام و پایداری سازه است.

قاب ثانویه یا همان سازه ثانویه یک بخش اساسی از ساختمان هایی است که دارای اسکلت فلزی هستند؛ به ویژه ساختمان هایی که دارای مهندسی از پیش تعیین شده هستند، غالبا قاب ثانویه دارند. در واقع، در این گونه سازه ها، در داخل قاب اولیه ساختار دومی توسط قاب ثانویه ایجاد شده و درست مانند تیرهای متقاطع عمل می کند. به این صورت توزیع بار و انتقال نیرو از سطوح مختلف ساختمان به اسکلت اصلی و فونداسیون توسط این قاب به خوبی صورت می گیرد.

همینطور پشتیبانی طولی ساختمان و حفظ ساختار سازه در مقابل نیروی زلزله یا طوفان، توسط قاب ثانویه تأمین می شود. به عبارت دیگر  ظرفیت کلی تحمل بار توسط سازه به استفاده از این نوع پروفیل افزایش معناداری را تجربه می کند. این نوع پروفیل همچنین در مهاربندی آترال برای فلنج های فشاری که بخش اصلی قاب اولیه هستند، نقش دارد.

استحکام سازه با پروفیل زد پرلین

پروفیل زد پرلین در دسته پروفیل های سبک و مقاوم قرار می گیرد؛ به همین دلیل دارای مزایای زیادی از قبیل جابه جایی و نصب آسان است. وجود چنین ویژگی هایی باعث می شود که در پروژه های نوسازی و ساخت سقف اکثر سازه ها، مهندسان پروژه به دنبال چنین پروفیلی باشند. تنوع در ضخامت و وزن باعث افزایش توانایی مشتری در انتخاب پروفیل زد موردنظر می شود. همینطور باید در انتخاب پروفیل مناسب بسیار دقت کرد. توجه به ضخامت، وزن و محل به کارگیری پروفیل باید از قبل مشخص شود.

برای مثال باید توجه کرد که کاربرد پروفیل های با ضخامت پایین در جاهایی که فشار وارد بر روی اسکلت فلزی بالا است، چندان مناسب به نظر نمی رسد.

تولیدکنندگان پروفیل زد

در ایران محصولات فولادی به خصوص پروفیل زد بر اساس استانداردهای بین المللی و ملی تولید می گردد؛ البته هستند کارگاه ها و مراکزی که این پروفیل را بدون توجه به استانداردهای لازم تولید می کنند. از این رو سندیکای کارخانه های تولیدکنندگان پروفیل تصمیم به ارائه لیست کارخانه هایی کرد که این محصول را بر اساس استاندارد تولید می کنند. در ادامه شما می توانید لیست کارخانه های تولیدکننده پروفیل زد را مشاهده کنید.

  • تولیدی لوله و پروفیل کیهان
  • تولیدی بازرگانی پروفیل آسیا
  • شرکت تولیدی و صنعتی کچو
  • لوله و قوطی اصفهان
  • پروفیل سازی جباری
  • پروفیل و فولاد آپادانا
  • پروفیل یزد
  • گروه صنعتی سپاهان
  • نورد و پروفیل ساوه
  • صنعتی نیکان پروفیل
  • گل نرده
  • لوله و پروفیل آریاوا
  • ساخته های فلزی اصفهان
  • نورد لوله صفا
  • پروفیل پارسیان هرندی
  • فولاد گستر حداد کچو
  • نورد لوله و پروفیل صابری
  • قائم پروفیل رازی
  • صنایع فولاد هیربد زرندیه
  • راهبران پترو فولاد
  • پروفیل فولاد خلیج فارس
  • آریا صنعت کرن
  • تولیدی لوله و پروفیل اصفهان
  • لوله و پروفیل مهیار پروفیل سپاهان
  • لوله و پروفیل کاوه لنجان
  • کارخانجات نورد لوله یاران
  • صنایع پروفیل سینا شرق
  • نورد لوله و پروفیل تهران شرق
  • کیان پرشیا
  • صدرا پروفیل تهران
  • آریا صنعت دلیجان
  • جهان پروفیل پارس
  • تولیدی صنعت سپاهان سخت
  • آژند رهاورد سپاهان
  • ستاره فولاد آسیا

شما می توانید برای خرید پروفیل زد هریک از کارخانجات ذکر شده به سایت آیرونید مراجعه نمایید و پس از استعلام قیمت با ما تماس گرفته و سفارش خود را ثبت نمایید. کارشناسان آیرونید در اسرع وقت نسبت به پیگیری سفارش شما اقدام می کنند.

قیمت پروفیل z

قیمت پرلین Z به عوامل مختلفی مانند قیمت دلار، قیمت ورق، اخبار داخلی و خارجی، برند کارخانه تولیدکننده و غیره وابسته می باشد. بر همین اساس در صورتیکه از خریداران این مقطع فولادی هستید، لازم است که به صورت روزانه قیمت آن را از مراجع معتبر رصد کنید تا بتوانید در فرصت و شرایط مناسب بازار، یک خرید مطمئن و مقرون به صرفه داشته باشید.

تماس با آیرونید برای خرید پرلین زد

آیرونید، یکی از مراجع معتبر تامین پرلین زد می باشد که مناسب ترین قیمت بازار را به شما مشتریان عزیز ارائه خواهد داد. کارشناسان ما همواره آماده پاسخگویی به خریداران عزیز می باشند.

0
دیدگاه شما آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند
دسترسی سریع
آیرونید، مرکز بزرگ فروش انواع آهن آلات در ایران است که تیرآهن، میلگرد، نبشی، پروفیل، ورق، فنس و … را با بهترین کیفیت و قیمت از کارخانه های تولید کننده مطرح، تامین می کند. این مجموعه سال هاست که فعالیت حرفه ای خود را ادامه داده و توانسته رضایت افراد بسیاری را جلب کند. برای اطلاعات بیشتر و خرید آهن آلات همین حالا با ما تماس بگیرید.
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
طراحی شده در استودیو دیزاین الفبا وب
فیلترها
دسترسی
رتبه بندی
افزودن به کارت
توضیحات