سبد خرید
نکات و چگونگی اجرای نبشی کشی صحیح ساختمان

نکات و چگونگی اجرای نبشی کشی صحیح ساختمان

0
1 Week Ago
Estimated reading time:( words )

دیوارها قسمت های آسیب پذیر ساختمان در مقابل زلزله،سیل و … می باشند که مهندسین ناظر باید راهکارهایی برای پایدارسازی و دوام دیوارها ارائه دهند نبشی کشی ساختمان از روش های جلوگیری از آسیب دیدن ساختمان هست در این روش نیروهایی وارد شده به ساختمان و دیوارهای آن به واسطه نبشی ها به زمین منتقل شود و پایداری دیوارهای سازه به طرز قابل توجهی حفظ می شود به همین برای توجه به ظوابط نبشی کشی ساختمان و نحوه درست اجرا بسیار مهم است.

قیمت روز نبشی ساختمانی (کلیک کنید)

مراحل اجرای نبشی کشی ساختمان در نما

  1. در انتخاب کردن نوع پروفیل باید به نوع نمای ساختمان توجه شود. برای مثال یک ساختمان که نمای سنگ دارد، زیرسازی مخصوص به خودش را دارد که متفاوت از ساختمان با نمای آجری است
  2. مرحله بعدیاجرای نبشی کشی نما ساختمان، تهیه نقشه آن می باشد. در این گام باید ابعاد پروفیل های مورد استفاده با توجه به طرح نمای ساختمان، برجستگی های مدنظر، محل جوش ها و اتصالات و نیاز به میلگرد مشخص گردند
  3. گام بعدی اجرای نهایی است که در این مرحله زیر سازی نما صورت می گیرد. جنس پروفیلی که برای زیر سازی استفاده می کنیم به نوع طراحی نما و جنس ساختاری نما بستگی دارد. با این اوصاف پروفیل نبشی کشی از مهم ترین پروفیل ها در ساختمان سازی به حساب می آید.

آن چه تا اینجا مطرح شد، تنها اصول کاربردی این روش در ساخت نمای ساختمان است که البته خرده کاری ها و ریزه کاری های زیادی در نمای ساختمان باید توسط مجری نما رعایت بشود. از جمله آن ها می توان به استفاده از ضدزنگ در پروفیل های آهنی، استفاده از آلیاژهای مقاوم در مقابل خوردگی، توجه به استحکام اتصالات، تراز زیرسازی نما و… اشاره کرد.

  1. شاسی کشی یکی از مراحل اجرای نبشی کشی در بخش نمای ساختمان است که موجب ایجاد سطحی صاف می شود. نحوه اجرای این عملیات به نوع مصالح مورد استفاده در نازک کاری نمای ساختمان بستگی داشته و با توجه به طرح معماری مورد نظر، برجستگی ها و فرورفتگی های نما را می توان با کمک شاسی کشی فولادی ایجاد کرد.
  2. برای اجرای زیرسازی نما، ابتدا مصالح مورد استفاده را مشخص می شود. برای مثال در شاسی کشی نماهای سنگی و سیمانی، از پروفیل نبشی و میلگرد با روکش های رابیتس مورد استفاده قرار می گیرد. پس از این مرحله با توجه به جزئیات اجرایی سازه و با برداشت دقیق از شرایط موجود، نقشه مورد نیاز تهیه می شود. بعد با توجه به نقشه های اجرایی و به کمک ریسمان کشی، تراز و میزان پیش آمدگی های زیرسازی، پیاده سازی می شود.
  3. پس از این مرحله از اجرای نبشی کشی، در صورت بتنی بودن سازه و عدم وجود پلیت در نمای سازه، باید پلیت های مورد نیاز را به وسیله بولت های مخصصوص روی بتن نما محکم کرد تا بتوان دستک های اولیه شاسی کشی را به آن ها جوش داد.
  4. با تکمیل شدن خط افقی و تراز مورد نیاز برای شاسی کشی، نبشی های افقی و عمودی را با توجه به نقشه اجرایی، نصب و جوشکاری می کنند و پس از آن در صورت نیاز به نصب توری رابیتس، زیرسازی آن که بیشتر به کمک میلگرد انجام می شود، اجرا شده و توری های رابیتس را توسط سیم های مفتولی گالوانیزه به آن شاسی کشی خواهند بست.

 

نحوه اجرای نبشی کشی دیوار ساختمان

نبشی ها درسایز های 6 و 12 متری در بازار عرضه می شوند که نبشی 6 متری کاربرد بیشتری در پروژه های ساختمانی داردکه در بالا بردن مقاومت دیوار های آجری و سفالی نقش مهمی دارد، در دیوار های آجری از این برای که دیوار ها با بقیه اجزای سازه یکپارچه باشند قبل از بتن ریزی صفحات فلزی و یا پلیت ها را جایگذاری می کنند و به وسیله جوش آن ها را متصل می کنند تا به دیوار جانبی،ستون و سقف متصل شوند.

روش دیگری هم برای اجرای نبشی کشی وجود دارد از تفنگ های مخصوص برای میخ کوب و یا تسمه در اتصال نبشی به ستون استفاده می گردد که تمام این جزئیات در داخل دیوارو برای اتصال نبشی به میلگردها انجام می پذیرد. در این حالت میلگرد های عرضی به میلگرد طولی، و میلگردهای طولی به نبشی ها جوش داده می شود.

حال بتن ریزی و دیوار چینی آغاز می گردد که با انجام این عملیات خطر ریزش دیوار کنترل شده که البته به میزان فشاری که توسط زلزله منتقل مشود بستگی دارد اما استفاده از نبشی میتواند فشار را تا حد زیادی مهار کند لازم به ذکر است تمامی این عملیات باید توسط مهندس ناظر و مهندس اجرای ساختمان تحت نظر گرفته شود.

 

وال پست چیست و تفاوت آن با نبشی کشی ساختمان چه می باشد؟

وال پست که معمولا از نبشی ساختمانی ساخته می شود همانند یک ساپورت عمودی یا افقی در دیوار عمل می نماید. وظیفه اصلی وال پست توزیع صحیح نیروهای وارد بر دیوار است. نیروهایی از قبیل نیروهای ناشی از وزش باد و همینطور نیروی وارده بر دیوار بر اثر زلزله. وال پست توزیع نیروها را به نحوی انجام می دهدکه نیروها مستقیم بر ستون های اصلی ساختمان وارد گردد و دیوار در امان بماند.

در حقیقت وال پست موجب می گردد دیوار ساختمان در مقابل نیروهای وارده به طور یکپارچه عمل کند. برای ساخت وال پست از نبشی آهنی استفاده می کنند. نبشی آهنی به عنوان یکی از پروفیل های ساختمانی که برای ساخت فریم ها و قابل ها قابلیت مناسبی دارد بهترین گزینه برای ساخت وال پست به حساب می آید.

البته در اجرای نبشی کشی و وال پست از قوطی و پروفیل ساختمانی هم بهره می گیرند ولی به خاطر اینکه وال پست ها به شکل قاب ساخته می شوند کاربرد نبشی در وال پست بیشتر و معروف تر است. نبشی کشی از جمله مهم ترین و رایج ترین روش ها برای اجرای وال پست در ساختمان محسوب می شود.

پروفیل نبشی به دو صورت افقی و عمودی در داخل دیوارها قرار می دهند و با استفاده از های مختلف به ستون و دیوار، سقف و کف متصل می کنندنبشی های قائم در ساختمان های فلزی از روی تیر طبقه پایین به پایین تیر طبقه بالا با استفاده از جوش متصل می شوند. نبشی افقی هم در اسکلت دیوار قرار می گیرند و فشار های وارد شده بر دیوار را به زمین منتقل می کنند.

نکات مهم در اجرای نبشی کشی ساختمان

آیین نامه 2800 ایران از جمله مهم ترین آیین نامه های ساختمانی است که مهندسین عمران با آن سر و کار دارند. علت اصلی شکل گیری این استاندارد فجایع حاصل از زلزله در ساختمان ها بوده است که بازنگری در این استاندارد همانند دیگر استاندارد ها هر پنج سال یک بار انجام می شود.

در صورتیکه پروفیل در نظر گرفته شده برای ساخت وال پست نبشی باشد، باید در زمان ساخت وال پست، دهانه آن یک سانتی متر بیش تر ضخامت دیوار مربوط در نظر گرفته شود. خصوصا در حالتی که استفاده از دو نبشی تاکید شده باشد. علت این کار قرار گرفتن تیغه کامل داخل قاب وال پست است.

همینطور در وال پست عمودی، می بایست یک متر به یک متر میلگرد 10 کاشته شود تا این میلگردهای آجدار همچون شاخک هایی قوطی و نبشی را به وال پست جوش دهند. این کار موجب افزایش استحکام اتصال بین تیغه و وال پست خواهد گردید. در صورت کار کردن میلگردها به صورتیکه گفته شد، در زمان وارد شدن بارهای اضافی به دیوار، توزیع این نیروها به طور یکپارچه تر انجام خواهد شد.

برای اجرای نبشی کشی و دیوارهای داخلی یا تیغه هایی که ارتفاعی بیش از 8/1 متر دارند، وال پست ها یا پروفیل های فلزی باید از اطراف به سازه اصلی متصل شوند. اگر از کلاف ها یا پروفیل های قائم در دیوار ها استفاده شده باشد، طول مجاز دیوارها بین دو نبشی قائم، نباید از 6 متر بیشتر باشد.

در غیر این صورت به ازای هر 6 متر، یک نبشی دیگر نیاز می باشد. هم چنین اگر طول دیوار 40 برابر از ضخامت آن بیشتر باشد، اجرای کلاف ها در دیوار ضروری است به خاطر آن که دیوار های طویل در مقابل زلزله مقاومت کمی از خود نشان می دهند.

پس مهم است که با کمک تمهیدات ویژه ایی مقاومت دیوار تا حد ممکن حفظ شود. دیوار های غیر سازه ای باید حداکثر ارتفاع از تراز کف آن 5/3 متر باشد. در غیر این صورت باید از وال پست ها یا کلاف ها افقی استفاده شود. کم ترین عرض دیوار ها و تیغه ها نباید از 30/1 متر ارتفاع دیوار کمتر باشد. در دیوار های آجری کم ترین ضخامت دیوار باید با عرض دیوار برابر باشد. در غیر این صورت اجرای وال پست و کلاف در داخل دیوار ضروری می باشد.

لبه های قائم و عمود تیغه ها در اجرای نبشی کشی نباید رها شود. این لبه ها باید به یک تیغه، یک دیوار عمود بر آن یا ستون سازه ای و… متصل شود. برای اجرای همه بازشوها مثل پنجره ها و درها باید از نبشی ها استفاده کرد.

به طورکل پروفیل ها را در سایز های 50 تا 150 میلیمتر تولید می کنند. از این نوع نبشی ها در کاربری های متفاوتی مثل اتصال ستون ها به تیر، نصب ستون ها در فونداسیون، اجرای وال پست ها در دیوارها، ساخت خرپا، سقف ها و… مورد استفاده قرار می گیرد.

برای آنکه پروفیل ها دچار زنگ زدگی و خوردگی نشوند باید با ضد زنگ پوشیده شوند در مرحله نازک کاری دیوار برای یکپارچگی و استحکام بیشتر از توری مرغی و رابیتس در دو طرف دیوار استفاده می کنند همینطور برای محکم کاری بیشتر آن ها را با سیم مفتول گالوانیزه می بندند.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت نبشی ساختمانی

عوامل تاثیرگذار بر قیمت نبشی موجب نوسان قیمتی این محصول شده و عبارت اند از قیمت ارز و دلار، میزان عرضه و تقاضا، قیمت ورق فولادی یا گالوانیزه، قیمت جهانی آهن و فولاد، قیمت مواد اولیه، هزینه های حمل ونقل و …. مواردی که در گروه دوم قرار گرفته اند اغلب تأثیر بیشتری بر قیمت تمام شده نبشی دارند.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت نبشی به دو دسته تقسیم می شوند. نخست آن هایی که به خود محصول مربوط شده و شامل سایز و وزن، جنس نبشی و روش تولید می شوند. مثلاً نبشی های پرسی گران تر از نبشی فابریک می باشند. چون به روش نورد سرد تولید شده و کیفیت تمام شده بهتری دارند. هم چنین، استحکام آن ها بالاتر و تلرانس ابعادی آن ها دقیق تر می باشد.

خرید نبشی اصل

نبشی های اصل و باکیفیت دارای برگه شناسه محصول و برگه آنالیز کنترل کیفی می باشند که مستندات موجود در آن به تأیید بخش کنترل کیفیت کارخانه تولیدکننده و شرکت بازرگانی فروشنده آن ها رسیده می باشد. یکی از اصلی ترین دغدغه های خریداران نبشی، پیدا کردن نبشی اصل در بازار می باشد. برخی کارخانه ها اقدام به تولید نبشی های سبک تر از وزن استاندارد می کنند که این محصولات قادر به تحمل مقدار نیرویی که برای آن طراحی شده اند، نیستند.

اما نگران نباشید، در آیرونید امکان خرید نبشی ساختمان با بالاترین کیفیت ممکن امکان پذیر است! برای ثبت سفارش و دریافت قیمت نبشی از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.

0
Leave a Comment Your email address will not be published. Required fields are marked
دسترسی سریع
آیرونید، مرکز بزرگ فروش انواع آهن آلات در ایران است که تیرآهن، میلگرد، نبشی، پروفیل، ورق، فنس و … را با بهترین کیفیت و قیمت از کارخانه های تولید کننده مطرح، تامین می کند. این مجموعه سال هاست که فعالیت حرفه ای خود را ادامه داده و توانسته رضایت افراد بسیاری را جلب کند. برای اطلاعات بیشتر و خرید آهن آلات همین حالا با ما تماس بگیرید.
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
طراحی شده در استودیو دیزاین الفبا وب
فیلترها