لیست عناوین
Toggleدر علم شیمی به ترکیب چند فلز و یا چند عنصر مختلف با هم آلیاژ گفته می شود. مثل آلیاژ آلومینیوم، آلیاژ فولادی، آلیاژ برنز، آلیاژ منگنز و انواع دیگری از آلیاژها. فولاد یک آلیاژ بسیار پر کاربرد است که از ترکیب آهن و کربن به دست می آید. اکنون فولاد آلیاژی به چه معنا است؟ فولاد آلیاژی منظور ترکیبی از آهن و کربن و چند عنصر دیگر می باشد.
در حقیقت 90٪ محصولات فلزی که در زندگی روزانه و دور و برمان می بینیم فلز خالص نیست و در اصل چیزی است که ما از آن آلیاژ می نامیم. فرآیند آلیاژی برای این صورت می گیرد که به فلز اولیه خواص مطلوب تری ببخشد. هواپیماها، دوچرخه ها، قابلمه های آشپزی و خیلی از وسایل دور و اطراف ما معمولاً از انواع آلیاژهای مختلف ساخته می شوند. بعضی از آلیاژهای معروف شامل برنج، فلز لحیم کاری، پیوتر و نقره استرلینگ می باشد. در این مقاله به بررسی همه جانبه انواع قیمت ورق آلیاژی خواهیم پرداخت.
ورق آلیاژی چیست؟
پس تعاریف ورق آلیاژی نوعی ورق آهن است که دارای ترکیبات شیمیایی مختلفی بوده و با ورق آهنی که فقط از آهن خالص تهیه شده متفاوت می باشد. ورق آلیاژی از ترکیبات شیمیایی متفاوتی توسط فرآیند نورد گرم کردن به دست می آید و به خاطر تفاوت در ترکیبات شیمیایی و حضور عناصر آلیاژی مختلف در ورق آلیاژی، انواع بی شماری از این محصول با کاربردهای مختلف تولید می شود. بعد از اینکه بررسی کردیم ورق آلیاژی چیست، در ادامه مقاله شما را با انواع ورق آلیاژی و کاربردهای آن آشنا خواهیم کرد.
وضعیت تولید، خرید و فروش ورق های آلیاژی در ایران
کشورمان ایران در کنار دیگر کشورهای خاورمیانه نظیر ترکیه، عربستان و امارات، تنها واردکنندگان ورق آلیاژی خاورمیانه هستند. طبق آمارهای سال 2016، حدود 5/9 درصد از صادرات جهانی ورق آلیاژی به مقصد خاورمیانه بوده. در سال 2015، ایران با دارا بودن سهم 18 درصدی از کل بازار وارداتی خاورمیانه، پس از ترکیه بزرگ ترین واردکننده ورق آلیاژی در منطقه بوده. برای مثال ورق آلیاژی CK45 در حال حاضر از کشورهای اوکراین و کره جنوبی وارد می شود. رشد و توسعه در افزایش واردات ورق آلیاژی، نشان دهنده روند رو به توسعه و رشد صنایع در ایران و کشورهای ذکر شده. چون ورق آلیاژی محصولی با کاربردهای پیشرفته صنعتی بوده و افزایش تقاضای این محصول تنها در کشورهای در حال توسعه صنعتی به چشم می خورد.
هر چند که وجود واحدهای تولید ورق آلیاژی در ایران مثل مجموعه فولاد آلیاژی ایران هم نقش پررنگی را در تامین ورق آلیاژی مورد نیاز صنایع مادر پایین دستی کشور مثل خودروسازی، نفت، گاز، پتروشیمی و ابزارسازی و بیش از 20 صنعت موثر ایفا می کنند. بومی سازی و طراحی و تولید فولادها و آلیاژهای جدید هر ساله در واحدهای تولید داخلی انجام می شود. عمده ورق آلیاژی مورد نیاز صنایع در ایران توسط شرکت های فولاد مبارکه اصفهان، کاویان، اکسین اهواز، فولاد آلیاژی ایران، شهید باهنر یا توسط واردات از کشورهای کره، چین و اوکراین تامین می شود.
مزایای استفاده از ورق آلیاژی
مخلوط کردن فلزات با یکدیگر یا غیر فلزات مزایای بسیاری دارد. این مواد ترکیبی قادر هستند موجب افزایش سختی، کاهش نقاط ذوب و افزایش مقاومت کششی شوند. از آنجا که فلزات خالص از نقطه ذوب بالایی برخوردار هستند، تمایل دارند که بسیار نرم باشند. مثلاً طلای خالص بسیار نرم و قابل انعطاف بوده و به راحتی حتی با مقدار کمی از گرما خم می شود. برای همین، بیشتر جواهرات طلا در حقیقت از آلیاژ می باشند.
فلزات بسیار واکنش پذیر بوده و از نقاط ذوب بالایی برخوردار هستند. به عنوان مثال آهن بسیار قوی است اما با رطوبت هوا واکنش نشان می دهد و خیلی راحت می تواند زنگ بزند. چدن به عنوان یک آلیاژ می تواند به جلوگیری از این امر کمک کند. ورق های آلیاژی قابل بازیافت بوده و برای محیط زیست خطری ندارند.
انواع ورق آلیاژی فولادی و کاربرد هر کدام
همان طور که می دانید، فولاد گسترده ترین آلیاژ صنعتی در سراسر دنیاست. دلیل این امر هم گستردگی پذیرش عناصر آلیاژی توسط عنصر آهن می باشد. تا جایی که با افزودن عناصر مختلف به ترکیب فولاد می توان انواع متنوعی از این فلز از فولاد نرم گرفته تا فولاد سخت و الماسه ها تولید کرد. به عبارت بهتر فولاد به خودی خود آلیاژی از آهن است که با افزودن درصدهای مت…ایی از کربن، سیلیسیوم، منگنز، فسفر و گوگرد تشکیل می شود. اما در مواردی که برای تولید محصولاتی نیاز به فولاد با ویژگی های خاص باشد، از فولاد آلیاژی مورد استفاده قرار می گیرد.
چنین محصولی از خواص مطلوب تری برخوردار هستند. مهم ترین عناصری که به فولاد آلیاژی افزوده می شود عبارت است از: کربن، سیلیسیوم، منیزیم، منگنز، مولیبدن، آلومینیوم، کلسیم، سدیم، کروم، نیکل، کبالت و مس. تقسیم بندی ورق آلیاژی را می توان از دو منظر درصد عناصر آلیاژی و عناصر آلیاژی پایه بیان کرد. ورق آلیاژی بر اساس درصد عناصر به کار رفته، دارای دو نوع پرآلیاژ و کم آلیاژ می باشد. در طبقه بندی ورق آلیاژی بر اساس عنصر آلیاژی پایه، نام فولاد را عنصر آلیاژی پایه مشخص می کند. در ادامه پرکاربردترین انواع ورق آلیاژی فولادی معرفی می شود:
ورق St52 (ورق سیاه)
نوعی ورق آلیاژی کم کربن و آتش خوار است که با کاهش حجم مصرفی فولاد، موجب کاهش هزینه ها در پروژه های عمرانی شده. وجود عناصر سیلیسیوم و منگنز در ترکیب این آلیاژ موجب ایجاد ترکیب مطلوبی از استحکام و شکل پذیری شده. این ورق در ساخت ریل، بدنه جرثقیل، اسکلت پل و دیواره قطعات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. همینطور به خاطر خواص جوشکاری عالی، در فرآیندهایی که نیاز به اتصالات جوش زیاد دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. برای دریافت قیمت روز ورق سیاه به بخش (ورق سیاه) مراجعه کنید یا از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با کارشناسان ایرونید تماس بگیرید.
ورق MO40
این ورق آلیاژی نوعی فولاد کم آلیاژ و سخت است که دارای قابلیت عملیات حرارتی می باشد. این محصول دارای کاربرد وسیعی در صنایع نفت و گاز می باشد. عناصر کربن و منگنز موجود در ترکیب شیمیایی این فولاد آلیاژی موجب افزایش چشمگیری فرم پذیری و قابلیت تحمل دماهای بسیار بالا شده. وجود عناصر کروم، مولیبدن و درصدهای کمی از عناصر فسفر و گوگرد در این آلیاژ، خواصی مثل مقاومت سایشی، مقاومت در مقابل خوردگی و مقاومت به ضربه را به ارمغان آورده. از ورق آلیاژی Mo40 در مواردی مثل تجهیزات درون چاهی صنایع نفت و گاز، قطعات در معرض فشار مثل پیچ و مهره، قاشق و چنگال و ساخت دستگاه های صنعتی مثل دستگاه فرزکار، مورد استفاده قرار می گیرد.
ورق CK45
ترکیب شیمیایی این فولاد دارای عناصر آلیاژی سیلیسیوم و منگنز می باشد. استفاده از این ورق در ساخت ماشین آلات سنگین و کشاورزی، میل لنگ های صنعتی، شافت های تراش کاری و محور پمپ ها متداول می باشد. خواص ماشین کاری این ورق در حالت نرمال و شرایط نورد گرم، مطلوب می باشد. از مهم ترین ویژگی های این ورق استحکام و سختی بالا و مقاومت در مقابل محیط های خورنده.
ورق A283
این ورق از قابلیت جوشکاری و خمش بالایی برخوردار می باشد. از این محصول در ساخت دیگ بخار و مخازن تحت فشارهای پایین، سیم پیچ، لوله و مقاطع مورد استفاده قرار می گیرد.
ورق A516
منگنز، مولیبدن و کروم از عناصری می باشند که در ترکیب این آلیاژ حضور دارند. سختی و تحمل فشار بالا از مهم ترین ویژگی های این ورق آلیاژی می باشد. در ساخت اتصالات و مخازن تحت فشار از این ورق مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول نوعی ورق آتشخوار که کاربرد زیادی در ساختمان سازی دارد.
انواع ورق آلیاژی غیرفولادی و کاربرد هر کدام
آلیاژهای غیرآهنی با نام فلزات رنگین هم شناخته شده اند. به طورکل انواع مختلف این آلیاژها مقاومت به خوردگی بالایی داشته و از رسانایی حرارتی و الکتریکی خوبی برخوردار هستند. این آلیاژها نسبت به آلیاژهای آهنی، سبک تر بوده و مقاومت کمتری در دماهای بالا دارند. در ادامه به معرفی پرکاربردترین انواع ورق آلیاژی غیر فولادی می پردازیم.
ورق پیوتر
ورق پیوتر نوعی ورق چکش خوار، نرم و انعطاف پذیر است که برای ساخت محصولاتی با طراحی سه بعدی، آلیاژ بسیار مطلوبی می باشد. 90 تا 92 درصد ترکیب شیمیایی این ورق شامل قلع می باشد. آنتیموان، مس، بیسموت و گاهی نقره هم از دیگر عناصر موجود در آلیاژ پیوتر هستند. در بعضی موارد این آلیاژ می تواند شامل سرب هم باشد. البته در مواردی که برای ساخت وسایل تزئینی و مجسمه ها به کار رود، عاری از سرب خواهد بود.
ورق آمالگام
آلیاژ مورد استفاده برای تولید ورق آمالگام از ترکیب فلز جیوه با عناصر دیگری مثل روی، نقره، قلع، مس، پالادیوم و طلا ساخته می شود. حضور فلز جیوه و مس موجب افزایش استحکام و انبساط این آلیاژ شده. در حالی که افزایش میزان عنصر قلع در آلیاژ آمالگام موجب کاهش استحکام آن می شود. در صورت وجود عنصر روی، ورق آمالگام در مقابل خوردگی مقاوم خواهد بود. کاهش یا افزایش درصد عنصر جیوه در ترکیب شیمیایی این آلیاژ، مشخص کننده حالت فیزیکی مایع، خمیری یا جامد آن می باشد.
ورق قلع اندود
به پوشاندن سطح فلزات توسط فلز قلع، قلع اندود کردن گفته می شود. وجود لایه نازکی از قلع بر روی ورق های فولادی موجب افزایش مقاومت در مقابل خوردگی می شود. درصد حضور قلع در این ورق مشخص کننده میزان سختی آن می باشد. بر همین اساس این ورق شامل سه دسته ورق تمپر 2،3 و 4 با درجه سختی های متفاوت می باشد. بیشترین کاربرد ورق آلیاژی قلع اندود در صنایع کنسروسازی، بسته بندی رنگ، خودروسازی و نرده سازی می باشد.
این ورق در مقابل فرسایش مقاوم بوده و قابلیت فرم پذیری، لحیم کاری، جوش پذیری و خم کاری مطلوبی دارد. این محصول از ظاهر درخشان و زیبایی هم برخوردار می باشد. ورق قلع اندود به موجب مقاومت در مقابل خوردگی، با مواد مجاور خود به سختی وارد واکنش شده و بازیافت آن به آسانی قابل انجام می باشد. برای همین می توان آن را بدون نگرانی در ظروف پخت و پز و همینطور بسته بندی مواد غذایی استفاده کرد.
ورق آلیاژی برنج
آلیاژ برنج حاصل ترکیب دو عنصر روی و مس می باشد. درصد عنصر مس در ترکیب آلیاژ برنج حداکثر 40 درصد می باشد. عناصر افزودنی دیگر به این آلیاژ شامل نیکل، سیلیسیوم، قلع، آرسنیک، فسفر، آلومینیوم، منگنز و سیلیکون می باشد. ورق آلیاژی برنج در دکوراسیون، ساخت قفل، چرخ دنده، بلبرینگ، دستگیره، پوشش مهمات، دریچه و در لوله کشی کاربرد دارد. حضور عنصر روی در ترکیب این آلیاژ موجب افزایش مقاومت به خوردگی در آن شده.
ورق های برنز
این آلیاژ ترکیبی از عناصر قلع و فسفر می باشد. حضور عنصر فسفر موجب نرمی، افزایش انعطاف و شکل پذیری شده و حضور عنصر قلع هم به افزایش مقاومت به خوردگی کمک می کند. این ورق مقاومت بالایی در مقابل سایش داشته و به موجب حضور مس در ترکیب شیمیایی آن، رسانایی الکتریسیته خوبی دارد. ضریب اصطکاک پایین، استحکام بالا در عین انعطاف پذیری و الاستیسیته بالا و ریزدانه بودن از خواص این ورق آلیاژی می باشد. این محصولات غالبا در صنعت الکترونیک و در ساخت قطعات کامپیوتر، حمل و نقل سوخت هسته ای، ساخت پیچ و مهره و پروانه کشتی به کار می روند.
خرید انواع ورق آهنی از آیرونید: بهترین انتخاب برای پروژههای شما!
آیا به دنبال ورق آهنی با کیفیت بالا برای پروژه های خود هستید؟ آیرونید، یکی از معتبرترین تأمین کنندگان ورق های آهنی در بازار، گزینه های متنوعی را برای شما فراهم کرده است. ما با سال ها تجربه و تخصص در این صنعت، انواع ورق های آهنی را با استانداردهای جهانی عرضه می کنیم.
- کیفیت برتر: ما فقط ورق های آهنی را از بهترین تولیدکنندگان داخلی و خارجی تأمین می کنیم، بنابراین می توانید مطمئن باشید که محصولاتی با کیفیت بالا دریافت می کنید.
- تنوع محصولات: در آیرونید، مجموعه ای کامل از ورق های آهنی شامل ورق های سیاه، ورق های گالوانیزه، ورق های استنلس استیل و غیره را پیدا خواهید کرد. هر نوع ورق برای کاربردهای خاص خود طراحی شده است.
- قیمت های رقابتی: ما در تلاش هستیم تا بهترین قیمت ها را ارائه دهیم. با آیرونید می توانید بهترین انتخاب را با قیمت مناسب داشته باشید.
- خدمات مشاوره: تیم متخصص ما آماده است تا شما را در انتخاب مناسب ترین ورق آهنی برای پروژه هایتان راهنمایی کند. با ما تماس بگیرید و از مشاوره های حرفه ای بهره مند شوید.
فرآیند خرید آسان: خرید از آیرونید بسیار ساده است! کافی است با ما تماس بگیرید یا به وب سایت ما مراجعه کنید. ما با کمال میل آماده ایم تا نیازهای شما را بررسی کرده و بهترین راهکارها را ارائه دهیم. همچنین، خدمات ارسال سریع و مطمئن به تمامی نقاط کشور را فراهم کرده ایم.
به جمع مشتریان راضی آیرونید بپیوندید و تجربه خریدی مطمئن و رضایت بخش داشته باشید. با ما در تماس باشید و از تخفیف های ویژه بهره مند شوید! آیرونید، انتخاب اول شما برای ورق های آهنی!
دسترسی سریع
- ثبت سفارش
- جدید ترین محصولات
- تخفیف دار ها
- جدید ترین محصولات
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
- شماره تماس021-58237
- ایمیل های ارتباطیINFO[at]IRONEED[dot]COM
- آدرس دفتر مرکزی :تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از خیابان مطهری، کوچه بینا، پلاک ۸ واحد ۶