سبد خرید
پروفیل سپری چیست؟ پروفیل T – کاربردها و قیمت

پروفیل سپری چیست؟ پروفیل T – کاربردها و قیمت

0
2 هفته قبل
زمان تقریبی مطالعه: ( کلمات )

سپری که به پروفیل سپری نیز معروف است که شکل آن شبیه T انگلیسی است. پروفیل سپری از مقاطع پر کاربرد در ساختمان سازی است که به دلیل داشتن 3 بال، به «سه پری» نام گرفت. بسیاری از افراد، امکان دارد که سپری را با نبشی اشتباه بگیرند، اما این دو مقطع باهم متفاوت هستند.

این محصول صنعتی و ساختمانی به دو صورت فابریک و پرسی تولید می شود؛ حتی در بعضی موارد تیرآهن را از وسط به صورت طولی برش می دهند و بدین صورت سپری را تولید می کنند. سپری از بال و جان باریک و بلند ساخته می شود و به دلیل شکل ظاهری آن که شبیه به حرف T است به پروفیل T نیز معروف است.

پروفیل سپری چیست؟

سپری از بال و جان باریک و بلند ساخته می شود و به دلیل شکل ظاهری آن که شبیه به حرف T است به پروفیل T نیز معروف است. این محصول صنعتی و ساختمانی به دو صورت فابریک و پرسی تولید می شود؛ حتی در بعضی موارد تیرآهن را از وسط به صورت طولی برش می دهند و بدین صورت این مقطع را تولید می کنند.

پروفیل سپری با ضخامت ۲ میلی متر کاربرد بیشتری دارند، اما در بازار از ضخامت ۰/۹ تا ۲/۵ میلی متر موجود است. علاوه بر تفاوت در ضخامت، قیمت آن ها نیز باهم تفاوت دارد.  دیواره  سپری ها، معمولا با لبه  آن ها هم اندازه هستند و به همین دلیل نمره های گوناگونی که برای آنها در نظر گرفته می شود برگرفته از اندازه لبه یا دیواره برحسب میلی متر است.

مثلا اگر ۲۰ میلی متر اندازه  لبه آن باشد، نمره  ۲ می شود و اصطلاحا به آن سپری نمره ۲ می گویند. علاوه بر این اندازه ها، اندازه  طول سپری  نیز غالبا بین ۶ تا ۱۲ متر است. و طبق استاندارد جهانی باید به صورت لبه گرد و لبه تیز تولید گردند. در ادامه در مورد انواع سپری بیشتر توضیح خواهیم داد.

سپری به دلیل نوع ساختار و مقاومت بالای آن، عمدتا در پروژه های ساخت و ساز و صنعتی به کار می رود. معمولا جنس پروفیل سپری از فلزات مختلفی نظیر: آهن، فولاد، آلومینیوم و گاهی استیل است و در دو نوع فابریک و پرسی تولید می شود. در روش فابریک، پروفیل در طی فرآیند نورد به شکل نهایی درمی آید؛ در روش پرسی نیز، پروفیل از برش تیرآهن تولید می شود.

 اگر در اتصالات قوی و اتصالاتی که ضخامت بالا نیاز دارند، نیاز به سپری باشد، تیرآهن های سنگین و هاش را برش می دهند تا مقاومت و ضخامت موردنیاز را بتوانند برای سپری مورد نظر ایجاد کنند. از جمله محصولات مهمی که از سپری ساخته می شود گاردریل است.

نحوه ساخت پروفیل سپری

پروفیل سپری آهنی به دو صورت تولید می گردد: روش نورد گرم و روش نورد سرد. در ادامه به معرفی هر دو روش تولید این پروفیل پرداخته ایم:

  • پروفیل سپری به روش نورد گرم:

در روش نورد گرم، شمش های آهن با سطح مقطع بالاتر از 230 در درون کوره، گداخته می شوند. سپس این شمش های گداخته شده را از میان قالب های اولیه عبور می دهند. این اولین نوردی است که بر روی این شمش ها انجام می گردد. برای رسیدن به شکل نهایی پروفیل سپری، این نورد باید طی چند مرحله تکرار شود. در طول نورد اولیه، قطعات را اسکین پاس می کنند تا خواص مکانیکی پروفیل به دست آمده، بهتر شود.

در طی مراحل نورد، اعوجاج زیادی در طول قطعه گداخته پدید می آید که با استفاده از قالب های فشاری رفع می گردند. در نهایت، پروفیل تولیدشده به واحد خنک سازی منتقل می شود. سپس، محصول نهایی را به واحد بسته بندی و کنترل کیفی می فرستند.

  • پروفیل سپری به روش نورد سرد:

نوع نورد سردی که برای تولید پروفیل تی استفاده می شود، پرس کردن است. در این روش، با استفاده از قالب های پرسی، پروفیل شکل دهی می شود. علاوه بر دو روش گفته شده، می توان با برش یک تیرآهن معمولی یا بال پهن به دو پروفیل پرسی دست پیدا کرد. برای این منظور، وسط بال را پیدا می کنند و با روش های برشی مختلف، تیرآهن را از وسط طولی آن برش می زنند.

بیشتر از برش هوا (گاز استیلن) برای این کار استفاده می گردد. بعد از برش کاری، لبه بریده شده در دو نیمه باید سنگ زنی شود. یک روش دقیق تر و ظریف تر برای تبدیل تیرآهن به دو پروفیل پرسی، استفاده از برش پلاسمایی است که نیاز به دستگاه مخصوص دارد.

پروفیل های سپری با جنس آلومینیوم، مس و برنج، با روش اکستروژن تولید می شوند. در این روش، ماده اولیه با مواد افزودنی میکس و ذوب می گردند. سپس، مواد ذوب شده به درون قالب اکستروژن که دارای سطح مقطع تی شکل است ریخته یا فشرده می شود. نتیجه، یک پروفیل با سطح مقطع تی خواهد بود که از حمام آب عبور داده می شود تا خنک گردد.

ابعاد پروفیل سپری

ضخامت سپری ها، معمولا بین 0/9 تا 2/5 میلیمتر است اما در اکثر مواقع از ضخامت 2 میلیمتر آن استفاده می شود. به طور کل ابعاد سپری به این شکل است که اگر به طور مثال اندازه لبه آن 100 میلی متر باشد به عنوان سپری نمره 10 محسوب می شود. و در آخر نیز می بایستی به طول این محصول توجه کنیم که به طور معمول بین  6 تا 12 متر است.

معرفی انواع سپری

پروفیل سپری از جنس آهن، مس، آلومینیوم، برنج و استیل هستند و همانطور که در بالا گفته شد از لحاظ ظاهری به دو صورت تقسیم و تولید می شوند. در روش تولید هم به دو دسته ی نورد گرم و نورد سرد تقسیم می شوند. در روش نورد گرم از دستگاه های پیشرفته و و تکامل یافته  استفاده می کنند و اگر وزن را معیار قرار دهیم، نورد گرم در بین فرآیندهای تولیدی در صدر جدول قرار می گیرد.

این روش در مقایسه با روش نورد سرد متداول تر است و در تولید قطعات مرغوب، قیمت سپری در این روش نسبت به روش نورد سرد کمتر است و به دلیل همین صرفه  اقتصادی، بیشتر به روش نورد گرم تولید می شوند. تولیدهایی که به روش نورد گرم انجام می گیرند، به شکل و اندازه  استانداردهای متعارف سپری ها هستند.

برخی از این استانداردها عبارتند از: DIN EN 10055 ،DIN59051 و DIN1022

سپری آهنی

انواع سپری های آهنی موجود در بازار مشتمل بر دو نوع است:

آهنی نوردی

پروفیل سپری آهنی نوردی، پروفیلی با شکل هندسی است و تفاوتش با سپری های آهنی فابریک، در وزن کمتر است و در نتیجه مقاومت کمتری نیز دارد و در مواردی استفاده می شود که ابعاد اولویت و اهمیت بیشتری داشته باشد. اما دسته بندی سپری های آهنی به همین جا ختم نمی شود و از لحاظ شکل ظاهری مقطع نیز به سه دسته مختلف تقسیم می شوند:

  • سپری با ارتفاع زیاد
  • سپری با اضلاع نامتساوی که درآن ها ارتفاع نصف عرض است.
  • سپری با اضلاع متساوی که عرض و ارتفاع آن ها برابر است.

آهنی فابریک

پروفیل سپری آهنی فابریک، پروفیلی T شکل است که پس از طی مراحل نورد به شکل سپری در می آید. ابعاد این پروفیل، دارای عرض و ضخامت بال و جان و همینطور وزن محصول تولید شده، بر طبق استاندارد آلمان یا همان جدول اشتال است.

سپری آلومینیومی

از سپری های آلومینیومی بیشتر در موارد روکاری، سقف های کاذب، حمام ها و آشپزخانه ها استفاده می شود و به دلیل استحکام مناسب و به آسانی تمیز شدن آن، در طراحی فروشگاه ها و به طور کلی معماری مدرن نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. پروفیل سپری آلومینیوم مانند سایر سپری ها با دو روش فابریک و پرسی تولید می شود که نوع پرس کیفیت کمتری دارد؛ همینطور در دو حالت لبه تیز و لبه گرد موجود است.

پروفیل 507 یا سپری 507

پروفیل 507 که به عنوان پروفیل سپری نیز معروف است در واقع پروفیل با مقطع مربعی از جنس فولاد st37 با ضخامت معمولا 2 میلی متر است که در ساخت درب و پنجره کاربرد دارد. از آنجایی که این محصول با ورق سیاه تولید شده است، تغییرات قیمت ورق st37 بر نرخ این مقطع اثرگذار است.

کاربرد سپری در صنایع مختلف

پروفیل سپری از آن دسته مقاطع فولادی است که امروزه به شدت مورد توجه قرار گرفته است و در صنعت ساختمان سازی و به طور کلی در صنعت بسیار استفاده می شود. اگر دقیق تر نگاه کنیم، در دور و اطرافمان، نمونه های زیادی از کاربرد آن ها را می توانیم بیابیم. با این حال، در ادامه نمونه هایی از استفاده  آن را مرور خواهیم کرد تا برای شما ملموس تر شود:

  • ستون و خرپا (سازه های صلب از واحدهای مثلثی شکل)
  • برای ساخت انواع در و پنجره
  • برای استحکام در اسکلت گلخانه ها
  • در سقف های شیشه ای و ساخت سازه های فلزی
  • به عنوان قطعه در سقف های کاذب
  • نماکاری خشک یا خشکه چینی
  • صنعت سدسازی
  • در گاردریل ها (کنار اتوبان، کنار پل و..)
  • سقف های نورگذر
  • برپایی زیرسازی های فلزی
  • کلاف بندی دیوارهای بنایی (وال پست)
  • برای اتصال پل ها به ستون ها
  • به عنوان مهارکننده در ساختمان ها

استفاده از سپری فلزی و آهنی در صنعت و ساختمان سازی

قبل از اینکه پروفیل سپری همچون این روزها مرسوم شود، به صورت گسترده در صنعت و ساختمان سازی به اثبات رسید و از آن استفاده می شد، در ابتدای 1920 میلادی در ایالت ورمونت آمریکا برای تکمیل ساخت پل، به پروفیلی با توان باربری بالا همچون تیرآهن نیاز بود. اما طراحی سازه به گونه است که در صورت بهره گیری از تیرآهن فضای زیادی اشغال خواهد شد.

به همین سبب پس از بررسی های صورت گرفته با بهره گیری از برش بر روی تیرآهن پروفیل تی شکل با نام سپری تهیه شد. از آن زمان مزایای بهره گیری از سپری در کارهای خود استفاده کردند، این مسئله به گونه ایی است که به لحاظ باربری سپری آهنی مانند تیرآهن و سایر مقاطغ عملکرد بسیا قابل توجهی دارد.

قیمت پروفیل سپری ساختمانی به چه مواردی بستگی دارد؟ نحوه تعیین قیمت سپری ساختمانی

قیمت پروفیل سپری ساختمانی تحت تأثیر چندین عامل قرار دارد که به شرح زیر هستند:

  • نوع و جنس پروفیل: جنس مواد اولیه ای که در تولید پروفیل به کار رفته است، تأثیر زیادی بر قیمت دارد. پروفیل های فولادی، آلومینیومی و دیگر مواد هر کدام قیمت های متفاوتی دارند.
  • ابعاد و اندازه: ابعاد پروفیل، شامل طول، عرض و ضخامت، می تواند قیمت را تحت تأثیر قرار دهد. پروفیل های بزرگ تر و با ضخامت بیشتر معمولاً قیمت بالاتری دارند.
  • کیفیت تولید: کیفیت فرآیند تولید و استانداردهای رعایت شده در ساخت پروفیل می تواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. پروفیل هایی که تحت استانداردهای بالاتری تولید می شوند، معمولاً هزینه بیشتری دارند.
  • موقعیت جغرافیایی: قیمت پروفیل ها در مناطق مختلف به دلیل هزینه های حمل و نقل و دسترسی به مواد اولیه متفاوت است. به عنوان مثال، قیمت پروفیل در شهرهای مختلف ممکن است نوسان داشته باشد.
  • وضعیت بازار: نوسانات اقتصادی و تغییرات در تقاضا و عرضه بازار نیز می تواند بر قیمت پروفیل ها تأثیرگذار باشد. در زمان های خاصی از سال یا در پی تغییرات اقتصادی، قیمت ها ممکن است افزایش یا کاهش یابند.
  • نرخ ارز: با توجه به وارداتی بودن برخی از مواد اولیه، تغییرات در نرخ ارز نیز می تواند بر قیمت پروفیل ها تأثیر بگذارد.

در نتیجه، برای به دست آوردن قیمت پروفیل سپری ساختمانی، بررسی این عوامل و مشاوره با تأمین کنندگان مختلف می تواند بسیار مفید باشد.

0
دیدگاه شما آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند
دسترسی سریع
آیرونید، مرکز بزرگ فروش انواع آهن آلات در ایران است که تیرآهن، میلگرد، نبشی، پروفیل، ورق، فنس و … را با بهترین کیفیت و قیمت از کارخانه های تولید کننده مطرح، تامین می کند. این مجموعه سال هاست که فعالیت حرفه ای خود را ادامه داده و توانسته رضایت افراد بسیاری را جلب کند. برای اطلاعات بیشتر و خرید آهن آلات همین حالا با ما تماس بگیرید.
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
طراحی شده در استودیو دیزاین الفبا وب
فیلترها
دسترسی
رتبه بندی
افزودن به کارت
توضیحات