لیست عناوین
Toggleمهم ترین تفاوت میلگرد و آرماتور به نحوه تولید آن ها برمی گردد. میلگرد از شمش فولادی و آرماتور از محصول میلگرد تولید می شود. تغییر شکل، به عنوان دومین عامل در تفاوت میلگرد و آرماتور است. با برش دادن و خم کردن میلگرد به همراه بستن آن با یک نوع سیم فولادی، محصول آرماتور تولید می شود.
آرماتور چیست؟
میلگردهایی که تغییر شکل داده اند و به صورت شبکه ای به یکدیگر پیوند خورده اند با نام آرماتور شناخته می شوند. هدف از بکارگیری آرماتور، تقویت نیروی کششی بتن و بهبود مقاومت کل سازه است. زمانی که آرماتورها با روش های مختلف در سازه قرار می گیرند در اصطلاح به آن، آرماتوربندی گفته می شود. آرماتورهای مورداستفاده در سازه باید مقاومت دینامیکی مطلوبی در برابر ضربه، نیرو و فشارهای سبک و سنگین داشته باشند. همچنین، آرماتورها دارای قابلیت اتصال به سایر قطعات و جوش پذیری هستند.
مهم ترین کاربرد آرماتور هم مربوط به صنعت ساختمان سازی و افزایش استحکام کششی بتن می شود. هرچقدر درگیری میان آن ها بیشتر باشد، به همان اندازه سطح مقاومت سازه افزایش می یابد. برای تمام بخش های سازه که به استحکام نیاز دارند، بتن را با آرماتور مسلح می کنند. این محصول در پروژه های مختلفی نظیر سدسازی، پل سازی، اسکله سازی، انبار و کارخانه ها بکار گرفته می شود.
بخوانید: آرماتوربندی استخرها
میلگرد چیست؟
میلگرد، یکی از کاربردی ترین مقاطع فولادی در صنعت ساختمان سازی است. این ماده اولیه به شکل میله ای تولید شده و به خاطر مقاومت کششی بالایی که دارد، در بتن جهت جبران ضعف آن در برابر نیروهای کششی استفاده می شود. میلگردها بر اساس شکل ظاهری که مهم ترین فاکتور است، به دو دسته ساده و آجدار تقسیم بندی می شوند. میلگرد آجدار، دارای شیارهایی است که باعث افزایش چسبندگی میلگرد به بتن می شود؛ به همین دلیل، مقاومت سازه بتنی در برابر نیروهای کششی را افزایش می دهد.
همینطور میلگردها بر اساس جنس و متریال به کار رفته، در دو دسته فولاد کربنی و آلیاژی تولید می شوند. میلگرد فولاد کربنی، از آلیاژ فولاد با کربن متوسط ساخته می شود. کربن یکی از عناصر اصلی در فولاد است، که بر خواص مکانیکی آن تاثیر می گذارد. افزایش درصد کربن در فولاد، باعث افزایش مقاومت کششی و سختی فولاد می شود، اما شکل پذیری آن را کاهش می دهد. هرچه قطر میلگرد بیشتر شود، مقاومت آن نیز افزایش می یابد. بنابراین برای سازه هایی که در معرض نیروهای کششی زیاد هستند، باید از میلگردهایی با قطر بیشتر که وزن سنگین تری دارند استفاده کرد.
تفاوت میلگرد و آرماتور ، این دو چه تفاوت هایی باهم دارند؟
به طور کلی میلگرد محصولی فولادی کاربردی که به صورت میله، مش و یا کابل می باشد و در قطرهای متفاوتی به بازار ارائه می گردد. آرماتور از قرار گرفتن چند میلگرد در کنار هم ایجاد می شود که همین تعریف تفاوت اصلی میلگرد و آماتور می باشد و این دو عبارت را از هم جدا می سازد.
به شکل کلی تا وقتی که میلگرد ها هنوز در صفحات بتنی قرار نگرفته اند و اتصالی بین آن ها وجود ندارد با نام میلگرد معرفی می شوند؛ ولی وقتی میلگردها خم و برش داده شوند و بر اساس نقشه های ساختمانی توسط سیم ها بسته شوند به نام آرماتور شناخته می شوند. در نهایت فولادی که در بتن ارمه یا بتن مسلح قرار داده می شود، آرماتور گفته می شود. در پروژه های ساختمانی و عمرانی اجرای صحیح عملیات بتن ریزی و سقف ریزی به دانش زیادی در زمینه مهندسی عمران سازه و درک تفاوت میلگرد و آرماتور نیاز دارد. در تعریفی ساده تر می توان گفت آرماتور شکل تغییر یافته میلگرد، تحت عملیات حرارتی می باشد.
فرق میلگرد و آرماتور به این صورت می باشد:
- نحوه تولید: میلگرد از شمش فولادی تولید می شود اما آرماتور از میلگرد به مرحله تولید و استفاده می رسد.
- تغییر شکل: اگر میلگرد را خم یا برش دهید و از طریق سیم فولادی ببندید، محصول فوق آرماتور است و به آن میلگرد نمی گویند.
- کاربرد: میلگرد برای مقاوم سازی سازه در برابر فشار، کشش و … به کار برده می شود اما آرماتور نقش نگهدارنده دارد و برای پر کردن فضای خالی میان میلگرد و قالب مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته: میلگرد به عنوان ماده اولیه در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد اما آرماتور از اتصال میلگردها در مراحل بتن ریزی استفاده می شود.
مزایای استفاده از آرماتور و میلگرد
آرماتورهایی که دارای مقاومت بالا می باشند در مقایسه با آرماتورهای معمولی گزینه بهتری خواهند بود. آرماتورهای مقاوم با میلگردهای باکیفیت ساخته می شوند تشخیص کیفیت میلگرد؛ که همین موضوع در افزایش عمر ساختمان تأثیر مستقیمی دارند. از جمله مزایای استفاده از این محصولات عبارت اند از:
- با استفاده از آرماتورهای با مقاومت بالا، با کاهش در استفاده از آرماتور مصرفی می تواند داشت که هیمن موضوع در قیمت نهایی سازه و ساختمان تاثیر مستقیم دارد.
- با استفاده از آرماتورهایی که از مقاومت بالایی برخوردار می باشند می توان تراکم آرماتور در اعضای سازه را کاهش داد.
- همچنین استفاده از این محصولات، در افزایش مقاومت ساختمان و ایمنی تاثیر مستقیم دارد.
- در مقایسه با آرماتورهای معمولی آرماتورهایی که مقاومت بالایی دارند در میان هم راحت تر قرار داده می شوند.
کاربرد های میلگرد و آرماتور
میلگرد و آرماتور، هر دو نقش کلیدی در صنعت ساختمان سازی دارند، اما کاربردهای آن ها بسته به ویژگی ها و نقششان در پروژه متفاوت است. میلگرد به عنوان ماده اولیه و آرماتور به عنوان یک سازه آماده شده، مکمل یکدیگر در تقویت سازه های بتنی هستند. در ادامه، کاربردهای هر یک را به صورت جدول بررسی می کنیم:
میلگرد |
آرماتور |
|
کاربرد |
آرماتوربندی بتن | افزایش استحکام بتن |
ساخت سازه های فلزی | جلوگیری از ترک خوردن بتن | |
تولید مش و فنس | ایجاد شکل در سازه های بتنی |
- ساختمان سازی: مهمترین کاربرد میلگرد و آرماتور در ساخت و ساز بتنی است. آنها برای افزایش مقاومت کششی بتن و جلوگیری از ترک خوردگی آن در برابر نیروهای وارده به کار می روند.
- سازه های آبی: میلگرد و آرماتور در ساخت مخازن آب، سدها و سایر سازه های آبی هم کاربرد دارند.
- سازه های زیرزمینی: از میلگرد و آرماتور در ساخت دیوارهای حائل، تونل ها، پل ها و سایر سازه های زیرزمینی هم استفاده می شود.
بخوانید: تفاوت میلگرد بستر با وال پست
نکات مهم در خرید میلگرد آرماتور
- استفاده از میلگرد و آرماتور با کیفیت: از میلگرد و آرماتورهای تولید شده توسط شرکت های معتبر و دارای استانداردهای لازم استفاده کنید.
- محاسبه دقیق مقدار میلگرد آرماتور: برای جلوگیری از کمبود یا اضافی میلگرد و آرماتور در پروژه، باید مقدار آنها به دقت محاسبه شود.
- انتخاب گرید و قطر مناسب: گرید و قطر میلگرد آرماتور باید با توجه به نوع سازه و الزامات مهندسی انتخاب شود.
آیا قیمت میلگرد با آرماتور تفاوت دارد؟
در این مقاله درباره تفاوت میلگرد با آرماتور صحبت کردیم و متوجه شدیم که آرماتور همان میلگرد های معمولی می باشند که عملیات های خم و برش روی آنها انجام شده و آماده برای قرار گیری در بین بتن هستند. بهتر است جهت اتصال میلگرد از کوپلر میلگرد یا سیم پیچی استفاده شود و تا حد امکان از جوشکاری استفاده نشود.قیمت آرماتور کاملاً وابسته و یکسان با قیمت میلگرد می باشد. در صورتی که قیمت میلگرد افزایش پیدا کند قیمت آرماتور هم افزایش پیدا میکند.
عواملی که بر انتخاب میلگرد و آرماتور تاثیر می گذارند
- نوع سازه: نوع سازه، اولین و مهم ترین عامل در انتخاب میلگرد و آرماتور است. برای مثال، میلگرد و آرماتور مورد نیاز برای یک تیر باربر با یک دیوار حائل متفاوت خواهد بود.
- بارهای وارده: میزان و نوع بارهایی که سازه باید تحمل کند، بر انتخاب میلگرد و آرماتور تاثیر می گذارد. سازه هایی که در معرض بارهای سنگین تر قرار دارند، نیازمند میلگرد و آرماتور با مقاومت کششی بالاتر هستند.
- شرایط محیطی: شرایط محیطی مانند میزان رطوبت، دما و خورندگی بر انتخاب نوع پوشش و گرید میلگرد تاثیر می گذارد. در محیط های خورنده، از میلگردهای با پوشش گالوانیزه یا اپوکسی استفاده می شود.
- استانداردهای طراحی: تمامی مراحل طراحی و اجرای سازه های بتنی باید بر اساس ضوابط و استانداردهای طراحی ملی یا بین المللی صورت گیرد. این استانداردها مشخص کننده الزامات مربوط به نوع، قطر و حداقل مقاومت کششی میلگرد برای بخش های مختلف سازه هستند.
خرید انواع میلگرد از آیرونید، تامین کننده مطمئن آهن آلات در ایران
آیا به دنبال یک تأمین کننده مطمئن برای تهیه میلگردهای با کیفیت هستید؟ آیرونید به عنوان یکی از پیشگامان صنعت آهن آلات در ایران، بهترین گزینه برای شماست. ما انواع میلگردها را با بالاترین استانداردهای کیفیت و قیمت های رقابتی ارائه می دهیم.
- تنوع محصولات: ما انواع میلگردهای ساده، آج دار و با سایزهای مختلف را برای پروژه های ساختمانی و عمرانی شما فراهم کرده ایم.
- کیفیت بالا: تمامی محصولات ما از بهترین مواد اولیه تولید شده و دارای گواهینامه های معتبر هستند.
- تحویل به موقع: تیم ما متعهد به ارائه خدمات سریع و به موقع بوده و سفارشات شما را در کمترین زمان ممکن تحویل می دهد.
- خدمات مشاوره: کارشناسان ما آماده اند تا شما را در انتخاب بهترین نوع میلگرد برای پروژه تان راهنمایی کنند.
با آیرونید، از کیفیت و اطمینان خاطر در خرید میلگرد بهره مند شوید. همین امروز با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید. به جمع مشتریان راضی ما بپیوندید و پروژه های خود را با بهترین مواد اولیه به انجام برسانید!
دسترسی سریع
- ثبت سفارش
- جدید ترین محصولات
- تخفیف دار ها
- جدید ترین محصولات
چگونه اعتماد کنیم
آدرس دفتر مرکزی
- شماره تماس021-58237
- ایمیل های ارتباطیINFO[at]IRONEED[dot]COM
- آدرس دفتر مرکزی :تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از خیابان مطهری، کوچه بینا، پلاک ۸ واحد ۶